Aarhus Universitet tilslutter sig krav fra ATP om klarhed over Cheminovas fremfærd i Brasilien.

Ligesom ATP vil Aarhus Universitet nu som hovedaktionær have sikkerhed for, at Cheminova lever op til sin egen politik om en social ansvarlig forretningsførelse.

ATP har krævet en uvildig kulegravning af, om retningslinjerne i kemikoncernens såkaldte Corporate Social Responsibility (CSR) følges i virksomhedens dagligdag. Formanden for Aarhus Universitets forskningsfond, Jørgen Andersen, siger til Ritzau, at forskningsfonden i første omgang opfordrer bestyrelsen i Cheminovas moderselskab, Auriga, til at godtgøre, om den eksterne revision af virksomhedens CSR-politik har afklaret spørgsmålet tilstrækkeligt. Det er en revision, som eksterne revisorer udfører på samme måde som for det almindelige regnskabs vedkommende.

Aarhus Universitet venter svar fra et ordinært bestyrelsesmøde i Auriga tirsdag - dagen før offentliggørelsen af det børsnoterede selskabs halvårsregnskab, siger Jørgen Andersen.

Aarhus Universitet har, ifølge Jørgen Andersen, fået bekræftet fra Auriga, at Cheminova ikke egenhændigt har forsøgt at stoppe de brasilianske sundhedsmyndigheders revurdering af sprøjtemidlet, methyl parathion, ved at gøre indsigelse ved domstolene. Det er en sag, der er rejst af den brasilianske brancheorganisation, SINTAG.

/ritzau/