Søndag aften kan de første af SAS' passagerer, der er strandet i Thailand, igen betræde skandinavisk jord. Flyselskabet genoptager flyvningen til Bangkok.

Søndag aften kan de første ud af 500 passagerer, der er strandet i Thailand, igen betræde skandinavisk jord. SAS genoptager flyvningen til Bangkok.

SAS flyver igen til Bangkok, oplyser flyselskabet i en pressemeddelelse. De første strandede gæster forventes tilbage i Stockholm søndag aften.

- Vi er glade for, at vi igen kan flyve til og fra Thailand, så vi kan få vores gæster ud af Bangkok, siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør for SAS International, der også selv er strandet i Thailand.

I stedet for at rejse til den lukkede Suvarnabhumi Lufthavn lander det fly, der i aften har afgang fra Stockholm, i U-tapao. De strandede gæster vil blive transporteret til lufthavnen U-tapao, der ligger 150 kilometer væk fra Bangkok.

Passagererne bliver informeret om flyvetidspunkter af SAS' lokale personale i Bangkok. De gæster, der har ventet længst, kommer med det første fly.

I alt forventer SAS at transportere 245 gæster tilbage til Stockholm søndag aften, mens cirka det samme antal må vente på de næste fly. SAS forhandler i øjeblikket med Suvarnabhumi Lufthavnen om at få frigivet det fly, som står i den lukkede lufthavn.

Også Thai Airways sætter kurs mod Skandinavien fra U-tapao. Det sker i nat cirka kl. 01 lokal tid. Med det fly rejser resterne at den delegation, der var på officielt besøg i Thailand sammen med kronprinseparret.

/ritzau/