Virksomhederne vil i 2006 satse yderligere på efteruddannelse, viser ny rapport. Men de øgede midler afspejler sig ikke nødvendigvis i flere på efteruddannelse.

Den private sektor øgede i 2005 udgifterne til efteruddannelse med hele 1,2 milliarder kroner til i alt 6,7 milliarder kroner, og også i år er der udsigt til en yderligere stigning, viser en ny kortlægning af kursusmarkedet, som er foretaget af Institut for Konjunkturanalyse.

Ifølge analysen, der baserer sig på i alt 1000 interviews, er der også tegn på øgede budgetter til efteruddannelse i det offentlige, hvor aktiviteten dog traditionelt har ligget højt.

Paradoksalt nok viser opgørelsen, at den øgede satsning på området hos de private virksomheder ikke har ført til en øget deltagelse i efteruddannelse blandt de ansatte. Her er procentdelen faldet siden toppen omkring 1999, og det seneste år har der været tale om yderligere et beskedent fald.

- Det kan skyldes, at man tidligere sendte tre-fire medarbejdere på samme kursus, og nu kun sender en enkelt, siger Charlotte Rassing, adm. direktør i Institut for Konjunkturanalyse.

Hun mener, at der generelt kan være tale om, at virksomhederne sender færre medarbejdere på dyrere kurser./ritzau/