I forsøget på at finde knoglerester fra Marianne Pedersen og hendes to sønner sætter Hvidovre Politi på mandag endnu en storstilet efterforskning i et slaggebjerg i gang.

Denne gang er det et bjerg på 3.500 ton slagger, der stammer fra ovnene 1-4 på Vestforbrænding i Holme-Olstrup.

Den første sortering af 5.000 ton slagger gav - trods de tre baljer fyldt med knogler - ingen yderligere spor i opklaringen af mordene på de tre, som blev myrdet 16. juni i Rødovre.

Slaggebjerget, der nu skal gennemsøges, stammer fra perioden, hvor Rødovre-familien forsvandt og et par uger frem.

På grund af miljø-belastende stoffer i affaldet har bjerget været to gange igennem forbrændingsanlæggets ovne, der når op på temperaturer på over 1.000 grader.

DNA har det slemt svært ved høje temperaturer, bare ved 500 grader forsvinder alt brugbart materiale. Alligevel aner politiet i Hvidovre en smule håb:

"Da vi var færdige med gennemsøgningen af den første bunke, gik vi lige den anden igennem. Her fandt vi 10-15 fritliggende knogler. Og ifølge retsmedicinerne er de knogler - på trods af den hårdere forbrænding - i nøjagtig samme stand, som dem vi fandt i det første bjerg.

Så der er god grund til at tro, at ikke alt knoglemateriale er blevet ødelagt," siger vicekriminalinspektør ved Hvidovre Politi, Niels Kjøller.

Han påpeger, at den nye gennemsining er ganske omkostningsfri.

"Slaggebjerget skal alligevel sorteres. Det vi gør, er bare, at vi sætter nogle folk på til at tage knoglerne fra.

Det har vi Beredskabsstyrelsen til at hjælpe os med."

Den nye eftersøgning begynder på mandag, og politiet regner, med den fortsætter fire-fem dage frem.