En kønssygdom, der hidtil især har hærget 3. verdenslande er begyndt at dukke op i Europa. Lymfogranuloma venereum eller blot LGV er set i over 100 tilfælde i Holland, Frankrig og i England, men også i Danmarks naboland Sverige, har man stillet mindst tre diagnoser af sygdommen.

Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende og Fyens Stiftstidende.

I Danmark har man endnu ikke diagnosticeret nogle LGV-tilfælde, men Statens Serum Institut er opmærksom på sygdommen.

- Vi har endnu ikke fundet nogle smittede, men vi har noteret os, hvad der sker i Europa. Det er en gammelkendt sygdom især i tropiske og subtropiske områder, men det nye er, at den er dukket op her i Europa. Vi følger udviklingen nøje, siger Kåre Mølbak, der er overlæge på Statens Seruminstitut, til de to aviser.

LGV er en kønssygdom, der symptommæssigt kan minde om gonoré. Nogle vil opleve hævede lymfeknuder og sår ved kønsorganerne som følge af sygdommen, fortæller overlægen.

- Det er en bakteriefremkaldt sygdom, der kan behandles med antibiotika. Den kan give små sår i skeden, endetarmen eller på penis og hævede lymfeknuder, siger Kåre Mølbak.

Sygdommen har en meget variabel inkubationstid. Der kan gå fra tre til 30 dage fra man er smittet, til den bryder ud, og det er et problem. For nogle opdager nemlig slet ikke, at de har sygdommen, siger overlægen.