I LD nærlæser man nu de interne regler for ansattes ret til at have aktier og obligationer. LD-formand vil ikke kommentere tidligere LD-direktørs dobbeltrolle.

Hos Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD) er man lige nu ved at se nærmere på reglerne for at se, om der er brug for at stramme op på dem. Det siger LD-formand Harald Børsting, der også er formand for LO. Nærlæsningen kommer efter en sag, hvor LD i 2006 og 2007 flere gange pumpede store millionbeløb i en redningsplan for det svenske mineselskab Scanmining. Sideløbende havde fondens daværende direktør, Jeppe Christiansen, nemlig som aktionær i det kriseramte selskab en privatøkonomisk interesse i, at Scanmining overlevede.

- Vi har været i gang internt for at kigge på, om reglerne er, som de skal være. Og er de ikke det, vil vi snarest lave dem om, siger Harald Børsting, der dog ikke forventer, at der er noget at komme efter.

Selve sagen kom frem i Jyllands-Posten i dag. Trods LD's pengestrøm til Scanminig lykkedes det ikke at afværge konkursen, der har kostet en million danske opsparere i LD ca. 350 millioner kroner i forhold til dengang, aktien var mest værd. Det var et håb om høje afkast på udvinding af værdifulde mineraler, der fik LD til at købe sig ind som næststørste aktionær i Scanmining.

- Den konkrete sag kan jeg ikke sige noget om. Den kan jo også ses fra flere sider end fra Jyllands-Postens. Men den er før min tid, siger Harald Børsting.

Kan Jeppe Christiansen risikere et efterspil, hvis det viser sig, at reglerne i LD er gode nok?

- Nu vil jeg ikke ud i nogen spekulative diskussioner. Det får du mig ikke til at sige noget som helst om, siger Harald Børsting til Ritzau.

Også den nuværende direktør i LD, tidligere skatteminister Carsten Koch, siger, at reglerne for aktieopkøb skal tjekkes.

Trods det store tab har LD ikke nævnt sagen i sine regnskaber.

I dag er Jeppe Christiansen direktør for LD-datterselskabet LD Invest. Han har ikke ønsket at svare på spørgsmål om sine private investeringer.



/ritzau/