Den 11-årige Jason Valsteds familie fik i aften sundhedsminister Lars Løkke Rasmussens (V) godkendelse af behandling på en privat klinik i USA, som tilbyder kunstig befrugtning kombineret med "ægsortering".

  • Forældre håber stadig på støtte fra privat fond

    Jason lider af den sjældne, livstruende, arvelige blodsygdom Fanconi Anæmi, og forældrene ønsker, at et kommende barn ikke kommer til at lide af den samme alvorlige sygdom. Men i denne konkrete sag drejer det sig om, at man vil sortere æg med to formål: dels for at forhindre, at det kommende barn er sygt, dels for at fostret kan levere navlesnorsblod og dermed redde sin syge storebror.

    Den ekstraordinære sag, der har rejst en række principielle diskussioner blandt læger og sundhedsordførerne i Folketinget om "reservedelslagre", understreger behovet for en grundig debat i samfundet, mener Lars Løkke Rasmussen.

    - Vi skal have en grundig fremadrettet debat, og jeg ser frem til sådan en debat. Men det ændrer ikke ved, at vi står med en konkret familien af kød og blod i en fatal situation, og dem kan vi ikke bare henvise til en etisk debat, som vi skal have hen over årsskiftet. Det er vi nødt til at forholde os til her og nu, siger Lars Løkke Rasmussen til Ritzau.

    /ritzau/