Efter nogle år, hvor de country-klynkende klagesange var godt på vej til permanent at forvise Henning Stærk til middelmådighedens markvej, er den store mand via sit glimrende nye album "Hit House" tilbage på route 66 - rock'n'rolls evigtgyldige hovedfærdselsåre.

Premieren på Hennings "Hit House" turné i Haderslev i aftes viste da også - efter et par tvivlsomme indledende øvelser - at dén kurs også skal følges live.

Men det startede på gyngende grund. Blandt andet med en "Black Is Black", som på tre minutter løb så meget op i tempo, at man skulle tro, bandet var Deres Udsendte med Alkohol- og Narkotikarådet i hælene.

Og så den latterlige "Let's Go", som - sin klassikerstatus til trods - altså til al evighed vil lyde som en indledende øvelse for førsteårselever på Rockens ABC-Akademi.

I løbet af en 20 minutters tid fandt Stærk og band imidlertid fodfæstet. Og når man finder dét på gyngende grund, så opstår det dér forkætrede begreb swing som bekendt.

Værs'go': "Cheque Book", "Brand New Cadillac", "Standing At The Crossroads" og den kejserlige boogierocker "Come Into My Kitchen" (med hovedmanden selv på mean mundharpe), og så var det rock'n'roll skab installeret, lågerne justeret og størstedelen af tvivlen hængt på bøjle.

Efter dén obligatoriske og idiotiske pause efter de første 45 minutter, danske musikere af en eller anden åndssvag årsag altid absolut skal holde, blev det endnu bedre.

For det første fandt kom den lejlighedsvis for tilbagelænede trommeslager i tanker om, at trommer er som skabt til at få tæsk. For det andet og afgørende skruede den i forvejen overmådigt veloplagte Henning - på træffere som "Fire", "Sweetheart", "Mess O' The Blues", "Nobody" og den ligeud mesterlige, dramatiske fortolkning af "Stop The Music" - op for både charmen, sjælen og sejtrækket, og så pulserede rockens hjerteblod for alvor i Harmonien.

Premierenerver og svag indledning til trods blev det således en herlig aften med herlige Henning.

Så kan det godt være, at mandens musik er lige så traditionel som flæskesteg med rødkål, men jeg har altså aldrig hørt en dansker brokke sig over flæskesteg med rødkål.

Der er heller ingen grund til at brokke sig over Henning Stærk, som live er en god og rar oplevelse. Og det er - sørgeligt nok - efterhånden så fandens fortvivlende få foreteelser, man kan hæfte netop de adjektiver på...

Henning Stærk, turnépremiere, Harmonien, Haderslev ****