Onsdag døde den legendariske Playboy-stifter Hugh Hefner, 91 år gammel.

Måske med et saligt smil om munden ved tanken om alle unge, smukke, berømte og sexede kvinder, han gennem sit lange liv svøbte om sin krop. Helt til det sidste.

Her kan du læse om nogle af dem:

1953 | Marilyn Monroe

Hun er ikonisk for millioner af mennesker og var det også for Hugh Hefner, hvis hang til blondiner var legendarisk.

»Og hun er den ultimative blondine,« udtalte han ofte.

I 1953 var hun Hollywoods største stjerne og sexsymbol, og Hefner – som havde lånt 8.000 dollar til at oprette sit eget magasin – var så vild med hende, at han ville lancere sit blad med Monroe på forsiden. Opskriften var den rette. På to uger måtte kioskerne melde om udsolgt, selv om billederne af den sexede Monroe dels stammede fra hendes optræden ved en skønhedskonkurrence, dels en kalender med nøgenbilleder, som stjernen lavede tilbage i 1949.

»Jeg skylder hende alt!.« Og nu får han lejlighed til at sige undskyld. For år tilbage købte han nemlig gravstedet ved siden af hendes. »Så jeg kan være sammen med Marilyn for evigt.«

Foto: Playboy Enterprises
Foto: Playboy Enterprises
Vis mere

1969 | Barbi Benton

Han var vild med blondiner.

Så vild, at et af hans mest berømte citater er: »Picasso havde sin lyserøde og blå periode. Jeg er i min blonde periode.«

Men på listen over ting, som Hugh Hefner fortrød til sine dages ende, står der en brunette. Han har haft affærer med, været i forhold med og gift med et hav af sine ‘Playgirls’. Og Barbi Benton var én af dem. Hun var lige begyndt på universitetet, da hun fik et job hos Hefner, og snart inviterede han den 18-årige Barbi på en date, som varede i ni år.

»Jeg fortryder, at jeg ikke giftede mig med hende, for det var dét, der førte til vores brud,« har han sagt.

Til gengæld nåede Hefner dermed forhold til en række af sine andre piger, herunder de enæggede Shannon- tvillinger, Kimberley Conrad, Holly Madison og Crystal Harris, som han var gift med ved sin død.

1980 | Dorothy Stratten

Havde Hugh Hefner en finger med i spillet omkring Dorothy Strattens død?

Det spørgsmål er blevet stillet ofte. Uden et entydigt svar.

Hefner værnede om ‘sine’ piger, også Dorothy Stratten, hvis nøgenbilleder, taget af hendes mand Paul Snider, havnede på hans bord i sommeren 1978. Året efter blev hun Playmate, og Hefner så hende som et kæmpe talent, der havde muligheder på det store lærred. Hvis ellers hun kunne løsrive sig fra Snider. »Han er en svindler og en alfons.« Første skridt var at indlede en affære med en filminstruktør, men Snider opdagede hendes utroskab og under påskud af at ville tale om en skilsmisse, mødtes de i deres tidligere fælles hjem, hvor Snider skød hende gentagne gange, gennembankede og voldtog hendes lig, hvorefter han begik selvmord. Dorothy Stratten blev 20 år gammel.

1983 | Joan Collins

Da den første Playboyklub åbnede i London i 1966, var én af Englands største internationale filmstjerner, Joan Collins, blandt gæsterne. Og op igennem 60’erne og 70’erne blev hun sammen med landsmænd som Roger Moore og Peter Sellers ofte fotograferet i de plysklædte sofaer.

I 1981 blev den engelske lovgivning ændret. Og som et resultat måtte Hugh Hefner lukke alle sine britiske Playboy-kasinoer. For at stoppe den økonomiske nedtur overtalte han i 1983 Joan Collins til at posere nøgen på forsiden af Playboy. I en alder af 50 år var ’Dollars’-stjernen den hidtil ældste ’Playmate’. Og selvom Joan Collins selvfølgelig ’lignede en million dollar’, blev det anset som lidt af en skandale i bornerte England.

I går sagde Collins om sin gamle Playboy-ven: »Hugh Hefner var en rigtig mand med hjerte og mod. Han skabte noget, som alle så op til.«

1989 | LaToya Jackson

Historien om Michael Jacksons storesøster og hendes Playboy-karriere er både interessant og en lille smule tragisk.

La Toya tog angiveligt sit første folde-ud-job for Hugh Hefner med denne forklaring: »Jeg ville demonstrere min frihed og vise mine forældre, ar de ikke længere kunne bestemme over mig og min karriere.«

Sideløbende med sit topløse arbejde for Hugh Hefner samarbejdede La Toya med den daværende præsident Ronald Reagan og hans konservative kampagne imod narko og ’ungdommens mangel på moral.’ Alligevel landede La Toya Jackson igen på Playboy-forsiden i 1991. Siden har Jackson dog afsløret, at hun selv ikke ønskede at medvirke i 1991. Men hendes daværende manager og kæreste Jack Gordon tævede hende angiveligt, indtil hun sagde ja.

I går skrev La Toya kort: »Må du hvile i fred, Hugh.«

1993 | Anna Nicole Smith

»Lad mig sige det  højt og tydeligt: Jeg er ikke far til det barn,« jokede Hugh Hefner i et interview med Fox News.

Måske lidt upassende, for dét, han refererede til, var det lange og groteske slagsmål om, hvem der var far til modellen Anna Nicole Smiths datter. En joke, der faldt få måneder efter hendes tragiske død. Hun debuterede på Playboys forside i 1992, og da hun året efter blev kåret til Playmate of the Year, tog karrieren for alvor fart. Men også nedturen. Ligesom sit forbillede Marilyn Monroe levede Anna Nicole Smith det hårde liv, midt i rampelyset, og væltede sig i tragedier helt frem til, at hun i februar 2007 døde af en overdosis, 39 år gammel.

»Hun elskede kameraet og levede foran det. Derfor vil jeg gerne hylde hende,« sagde Hefner om de 10 siders hyldest i maj-nummeret.«

1994 | Elle MacPherson

Det vrimlede med elegante, sexede og stenrige supermodeller i 90’erne. Og det var derfor kun et spørgsmål om tid, før én af de allerstørste, autralske Elle MacPherson landede på forsiden til Hugh Hefners Playboy.

På forsiden optrådte Elle Macpherson blot i nylonstrømper og taktisk korslagte ben og arme. Men inden i bladet smed hun alt tøjet. Og Hugh Hefner beskrev foto-serien som ’en af Playboys bedste’. Siden fortrød Elle MacPherson tildels sit Playboy-arbejde. Hun mente således, at nøgenbillederne gjorde det sværere at få gang i en rigtig filmkarriere. Men venskabet med Hugh Hefner fortrød hun aldrig.

Og i et interview med Hollywood reporter fra 2008 sagde supermodellen:

»Hugh Hefner er noget så sjældent som en kendt og tilbedt mand med både klasse og stil.«

Foto: Scanpix
Vis mere

1995 | Nancy Sinatra

Frank Sinatras datter Nancy er den næstældste Playboy-pige, nogensinde. Nancy var 54 år gammel, da hun i 1995 foldede sig ud i Hugh Hefners mandeblad. Alene og sammen med sin far Frank har Nancy Sinatra festet sammen med Playboy-kongen et utal af gange. Og da Nancy fortalte sin far, hvor meget Hugh Hefner havde tilbudt for nøgenbillederne i Playboy, sagde Frank kort: ’Forlang det dobbelte’.

Nancy Sinatra fulgte sin fars råd og lønnen blev angiveligt fordoblet. Ifølge Nancy selv var faderen stolt af hendes Playboy-billeder. Men han rådede hende til at spørge sin mor om lov først. I går opsummerede Nancy Sinatra sine følelser for Hugh Hefner i en kort Twitter-besked: »Én af de rareste mænd, jeg nogensinde har mødt. Må Gud være med dig, Hef.«

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Vis mere

2009 | Marge Simpson

»Hvad ville Homer ikke tænke.« sådan lød flere overskrifter, da den bedst kendte kvinde fra Springfield, Illinois sprang ud som Playboys første tegneserie-folde-ud-pige.

På forsiden gemte Bart og Lisa Simpsons tålmodige mor sine ædlere dele bag ryglænet på en Playboy-bunny-formet stol. Men inde i bladet afslørede hun langt mere. Efter 55 år med kvinder af kød og blod skrev Marge Playboy-historie. Allerede i 1993 medvirkede Hugh Hefner selv som tegneseriefigur i USAs største tv-tegneserie ’The Simpsons’. Og Playboy-forsiden var således et forsinket ’tak for sidst’ fra Hugh Hefner til Simpsons-skaber Matt Groening. »Hugh Hefner var en énmandshær i amerikansk kulturhistorie,« skrev Groening i går om sin afdøde ven.

2011 | Lizzy Jagger

Det var efter sigende ikke gode nyheder for Rolling Stones-forsanger Mick Jagger, da han hørte, at hans 27-årige datter ’Lizzy’ havde sagt ja til at posere nøgen på forsiden af verdens største mandeblad, Playboy. Men det var svært at sige nej. Som en af verdens største rockstjerner har Mick Jagger som bekendt selv været indblandet i et utal af tabloide sex- og narko-skandaler. Og desuden havde Lizzys mor Jarry Hall selv poseret nøgen for Playboy som 25-årig. ‘På grund af mine europæiske rødder føles det helt naturligt at være topløs,’ sagde Lizzy i artiklen, der havde fået overskriften: Satisfaction! Lizzy Jagger, imellem lagerne med Mick Jaggers datter.

I dag siger Jagger, at han er helt ’cool med datterens modelarbejde … med og uden tøj.

2014 | Kate Moss

I gamle dage  var det som regel modellerne, der havde et problem med Playboys blakkede rygte. Da Kate Moss smed tøjet i Playboys 60-års jubilæumsnummer i begyndelsen af 2014, var det modsat.

Kate Moss havde fået et ry for skandaløs opførsel og heroinmisbrug. Men samarbejdet var en succes, og både Playboys og Moss’ egen karriere nød godt af omtalen. Før udgivelsen i januar 2014 sagde Hugh Hefner i et interview med CNN: ’Kate Moss er et naturligt valg. Hun slår bro imellem det naturligt sexede udseende og stilfuldt modelarbejde. I går havde Kate Moss endnu ikke udtalt sig om Hugh Hefners død.

2016 | Pamela Anderson

»Playboy handler om piger som dig, sexede, kloge og ærlige.«

Så direkte forklarede Hugh Hefner Pamela Andersons betydning for ham selv og hele Playboy-konceptet. Og da den i dag 50-årige Baywatch-stjerne hørte nyheden om Hugh Hefners død, gengældte nu beundringen og kærligheden.

»Jeg er mig takket være dig. Tak for din ærlighed og hjælp. Du har altid været på pletten for mig og mine sønner. Og tak fordi, du gjorde verdens til et mere sexet sted at være.«

Sådan skrev Pamela Anderson på det sociale netværl Instagram. Sidste år slog Pamela Anderson samtlige Playboy-rekorder, da hun for 14. gang prydede forsiden af Hugh Hefners mandeblad. Den første forside med Pamela Anderson dukkede op i 1989. Istedet for det sædvanlige lingeri, var Pamela iklædt (det meste af) en skolepige uniform.

2016 | Sarah McDaniel

Puritansk eller overhalet indenom? Nøgne damer har altid været en forrygende forretning for Hugh Hefner og Playboy, men de seneste år er magasinet i stigende grad blevet overhalet indenom af internettet og det enorme udvalg af nøgenbilleder og porno i alle afskygninger. Selvom han var tæt på 90, var Hugh Hefner på det rene med, at noget måtte gøres for at rette skuden op. Og det ‘noget’ var at give kvinderne tøj på igen.

»Det er sådan, jeg altid drømte om, at Playboy skulle se ud,« lød hans kommentar til det første redesignede nummer, som Sarah McDaniel lagde krop til i marts sidste år.

Mange opfattede det dog som en leflen for den puritanske bølge, der skyller ind over ikke mindst USA. Og drømmen holdt da heller ikke længe. Tidligere i år vendte Playboy mere eller mindre tilbage til det gamle, velkendte koncept.

Foto: Playboy Enterprises
Foto: Playboy Enterprises
Vis mere