Færre benytter den skandinaviske flykoncern SAS. Gruppens trafik faldt i december 2008 med 12,5 procent i forhold til samme måned året før.

SAS har svært ved at trække kunder til, og det kan få konsekvenser i løbet af året. I december faldt den skandinaviske flykoncerns samlede trafik med 12,5 procent i forhold til samme måned året før, mens sædekapaciteten faldt med 10,2 procent i forhold til 2007. SAS oplevede også et markant fald i november, men den seneste opgørelse sammenligner med december 2007, hvor flykoncernen var hårdt ramt af de uheldsramte Dash-fly.

Koncernchef Mats Jansson vurderer, at 10 procent mindre kapacitet er naturligt i den nuværende økonomiske situation. Konjunkturerne er vendt fra opad- til nedadgående. Derfor kan det blive nødvendigt med yderligere tilpasninger i 2009.

I SAS Danmark hæfter Susanne Larsen, administrerende direktør sig ved, at belægningen i december har været bedre.

- Det betyder, at vi langt oftere flyver med fyldte fly. Vi arbejder løbende med at tilpasse vores produktion til markedsefterspørgslen. Den tilpasning er helt nødvendig og vil fortsætte. Som alle andre i branchen er vi meget opmærksomme på overkapacitet og ulønsomme ruter, så vi kan tilpasse os et hurtigt skiftende marked, siger Susanne Larsen.

SAS fløj i december med 2,2 millioner passagerer. Det er tre procent lavere end året før. Flykoncernen er i øjeblikket ved at gøre en spareplan til to-tre milliarder kroner færdig.

/ritzau/