SAS-direktør Mats Jansson kalder 2008 for det hårdeste år nogensinde for flyindustrien. SAS kom da også ud af 2008 med gevaldige ridser i lakken.

De høje oliepriser, den finansielle krise og den økonomiske recession gjorde 2008 til et af de hårdeste år nogensinde for flyindustrien. Det siger koncernchef i SAS Mats Jansson i forbindelse med at koncernen kom med årsregnskab med et kæmpe underskud.

- 2008 kommer sandsynligvis til at gå over i historien som et af de mest udfordrende og turbulente år, som den samlede flyindustri nogensinde har oplevet. Hen over året har vi set en periode med rekordhøje oliepriser, en finansiel krise, som blev kraftigt forstærket i sidste kvartal, hvilket førte til en økonomisk recession, som kraftigt mindsker efterspørgslen på vores varer og tjenester, siger Mats Jansson.

For at møde udfordringer i 2009 har SAS lanceret en ny strategi, Core, der skal sætte fokus på de nordiske hjemmemarkeder, fokus på forretningsrejsende, give en ny og effektiv organisation, forbedre omkostninger og forstærke kapitalstrukturen i koncernen.

- Core SAS kommer til at betyde, at vi bliver mere fokuserede og mindre komplekse. Core SAS indeholder en række forandringer, som tilsammen skal gøre SAS lønsomt og konkurrencekraftig, siger koncernchefen.

/ritzau/