Danske Bank risikerer et stort tab på den kollapsede amerikanske Lehman Brothers. Tabet kan i værste fald blive en halv milliard kroner, oplyser banken.

Danske Bank kan risikere at tabe op imod en halv milliard kroner på krakket i den amerikanske investeringsbank Lehman Brothers. Bankens topchef Peter Straarup kalder det træls.

- Den her sag er træls. Det her er en klar skuffelse, da vi havde regnet med, at de her sikkerheder var uomtvisteligt gode, men vi må konstatere, at det amerikanske ejendomsmarked er ekstremt usikkert. Markedet udvikler sig meget negativt, og den finansielle krise i USA er meget dyb, siger Peter Straarup til RB-Børsen.

Bankens udmelding kommer efter, at det tidligere fredag var fremme, at Danske Bank står som nummer seks på listen over de største kreditorer i den krakkede Lehman Brothers og angiveligt skulle have fire milliarder kroner til gode. Imidlertid viser det sig, at banken har udestående med et datterselskab i Lehman Brothers for hvad der svarer til 5,61 milliarder kroner.

Tabet bør dog stilles op imod bankens finansielle muskler. Ud fra det seneste årsregnskab at dømme, er Danske Bank robust med et overskud før skat på 19,3 milliarder kroner og en egenkapital på over 100 milliarder kroner.

/ritzau/