Landets nye store kunstmuseum, ARoS Aarhus Kunstmuseum, slog mandag dørene op til det kulturelle fyrtårn, som det ti etager store hus i byens hjerte ved siden af Musikhuset fremover tilbyder offentligheden. Det nye kunstmuseum til godt 300 mio. kr. vil være et kulturelt samlingspunkt ikke kun for århusianerne, men for hele landet og Skandinavien og Nordtyskland med.

- Det er en sær dag at stå her i hjertet af det nye museum som kroner en så lang proces på omkring 20 år. Nu står det her så som et internationalt kunstmuseum i Vestdanmark og som et vigtigt signal til hovedstaden om, at der altså også er en interesse for kunst uden for Valby Bakke, sagde museumsdirektør Jens Erik Sørensen på mandagens pressemøde.

Det nye museum er tre gange så stort som det gamle og med over 17.000 kvadratmeter er der skabt plads til både at præsentere mange værker fra museets kvalitetssamling og til de nyindkøb, som en donation fra Ny Carlsbergfondet på 40 mio. kr. til indkøb af ny international kunst har skabt mulighed for.

Museet indvies officielt 7. april med kongefamilien i spidsen.

/ritzau/