Aktierne på Københavns Fondsbørs falder. Og det er det samme billede på verdens aktiemarkeder.

De danske aktier i det toneangivende C20-indeks på Københavns Fondsbørs lagde i morges ud med et kraftigt fald.

Indekset lå 1,77 procent under mandagens lukkekurs i 250,38 efter blot en halv times handel. I Stockholm faldt OMXS-indeks med 0,4 procent, i London faldt FTSE 100.-indekset med 0,36 procent, Frankfurts DAX 30 faldt med 1,95 procent, og i Paris faldt CAC 40 med 1,01 procent.

Dermed følger både de danske og de europæiske aktier med i slipstrømmen fra faldene på børserne i både USA og Japan.

Det toneangivende Nikkei-indeks i Japan faldt 2,6 procent i dag og nærmede sig et niveau, som sidst er set i 1982. Det sker efter, at de amerikanske aktier på Wall Street i går faldt til det laveste niveau i næsten 12 år.

Dow Jones-indekset tabte 3,4 procent, og S&P 500 faldt med 2,7 procent. Nasdaq-indekset fulgte efter og faldt med 3,71 procent. Det lader dermed til, at investorerne umiddelbart ikke har tillid til, at den amerikanske regering er i stand til at stabilisere det finansielle system.

I Japan overvejer regering at opkøbe aktier og andre metoder for at støtte aktiemarkedet i Tokyo, siger finansminister Kaoru Yosano på et tidspunkt, hvor der er frygt for, at kurserne på det japanske aktiemarked er i fare for at falde til laveste niveau i to årtier.



/ritzau/