Efter en stor reform siger politichef i Nordsjælland, at han vil genetablere kontakt til lokale miljøer.

Politiet er i fuld gang med at styrke båndene til lokalsamfundene.

Sådan lyder meldingen fra en af landets 12 politidirektører i forbindelse med den dystre melding fra tre forskere om virkningen af den store reform.

Meldingen gik nemlig på, at politiet har mistet kontakt til borgere og samarbejdspartnere i lokalmiljøerne.

- I reformen styrkede vi i første omgang den centrale efterforskning og det hurtige beredskab, men det lokale blev ikke helt så stærkt, som vi kunne ønske os, siger politidirektør Thorkild Fogde i Nordsjællands Politi.

Borgerne ser mindre til politiet i deres lokalsamfund, og ordensmagten er ifølge borgerne blevet dårligere til den lokale opgaveløsning, fremgår det af undersøgelsen "Verdens bedste politi."

- Hos os har vi forsøgt at engagere lokalsamfundene i bekæmpelsen af kriminalitet, siger Thorkild Fogde.

- Vi har for eksempel god kontakt til grundejerforeninger og beboerforeninger, siger Thorkild Fogde. Også erhvervslivet og kommuner inddrages i forsøget på at hæmme for eksempel indbrudstyve på rov.

- Vi er ved at genetablere fokus på det lokale og det nære, siger politidirektøren. Men det er svært at leve op til alle folks forventninger:

- Der er ingen tvivl om, at borgerne efterspørger politiet. Det skal vi være glade for. Over for det står vores udfordring med at prioritere ressourcerne, siger Thorkild Fogde.

Det duer ikke bare at patruljere rundt i samtlige villakvarterer. Musklerne kan bruges mere effektivt til at efterforske målrettet, lyder det.

Politidirektøren er ikke i tvivl om, at reformen er en gevinst.

- Vi har langt bedre muligheder for at afdække mønstre i indbrudskriminaliteten, når mobile gerningsmænd har været på færde.

- I de fem gamle politikredse i Nordsjælland ville man være væsentligt dårligere stillet, siger Thorkild Fogde.

/ritzau/