En straf på 16 års fængsel til Ghazalas morbror var en meget hård straf, sagde hans forsvarer, Lars Flyvberg.

Hvis man kan snakke om "normalt" i en drabssag, så ligger straffen på 12 års fængsel og 10 års fængsel, hvis det er et drab inden for familien.

Men er der særligt skærpende omstændigheder, kan straffen ryge længere op. Forsvareren for Ghazalas morbror var slet ikke i tvivl om, at der var masser af skærpende omstændigheder i netop denne drabssag.

Alligevel mener han, at det er realistisk at få Højesteret til at nedsætte straffen for hans klient, der fik 16 års fængsel.

Ligesom resten af forsvarerne på nær en enkelt, der først ville tænke lidt nærmere over det, valgte alle på vegne af deres klienter på stedet at anke straffene til Højesteret.

- Jeg har en helt realistisk forhåbning om, at den kan blive nedsat i Højesteret. 14 år vil være mere passende. 16 år - det er hårdt, sagde forsvarsadvokat Lars Flyvberg.

Lars Flyvberg var langt fra den eneste af forsvarerne, der var chokeret over de hårde straffe. Forsvareren for Ghazalas tante var endda trist til mode efter dommen, sagde han.

Især udvisningen af den pakistanske kvinde, som aldrig blev dansk statsborger på grund af manglende sprogkundskaber, er en hård kurs.

- Her rammer man nogen, der virkelig ikke har skyld i noget af det, der er sket. Nemlig hendes børn. Det er slemt nok, at mor og far begge skal i fængsel i lang tid. Men at hun også skal ud af landet bagefter. Det kan man ikke være bekendt, sagde Kristian Baagø.

Der var da også en smule uenighed om, både hvor længe tanten skulle i fængsel - og om hun overhovedet skulle udvises - hos de 12 nævninger og tre juridiske dommere.

Men flertallet holdt altså på de 14 år og direkte billet til Pakistan efter fængselsopholdet.

Et mindretal blandt nævningerne og dommerne ville også have efterkommet anklagemyndighedens krav om en livstidsstraf til Ghazalas bror Akhtar Abbas.

Hans forsvarer, Bjørn Elmquist, sagde efter dommen, at alle var tabere i denne sag. Og han undrede sig over, at Akhtar fik så hård en straf, når nu nævningerne havde slået fast, at faderen havde beordret drabet, og at broren ikke handlede på egen hånd.

Men retsformanden forklarede blandt andet straffene sådan her: Der var lagt særligt vægt på tre ting. Forbrydelsen var sket af flere i forening, den var nøje planlagt og endelig rettet mod flere personer.

- Faderen, Ghulam Abbas, beordrede drabet, og efterfølgende forsøgte han vedvarende at opspore og dræbe Emal, forklarede retsformand Michael Lerche om baggrunden for at dømme det 57-årige familieoverhoved straffen på livsvarigt fængsel.

Og broren affyrede seks skud i et befærdet område midt i myldretiden. De ni dømte skal nu betalte erstatning til Ghazalas efterladte mand. Knap en million kroner får han. Formentlig en ringe trøst, for som anklager Jeanette Wincentz Andersen fremhævede i sin strafprocedure, så lever Emal Khan nu under vidnebeskyttelsesprogram. Hans elskede er død, og sandsynligvis skal han kigge sig over skulderen resten af livet.

/ritzau/