KØB PLUS!

Bologna-Frederik: En fantastisk opgave

Frederik Sørensen får igen spilletid for Bologna - nu som forsvarsstyrmand.

Frederik Sørensen har omsider fået chancen i Bolognas startopstilling og grebet den. Den danske forsvarsspiller har spillet fra start mod vanskelige modstandere som Juventus og Udinese.

Bologna har ikke fået den bedste start på sæsonen og ligger under stregen, og det har fået træner Stefano Pioli til at ryste posen. Frederik Sørensen er blevet smidt ind på den centrale plads i et tre mands forsvar.

- Det er den styrende rolle. Der er et stort verbalt ansvar forbundet med den position, og det er en fantastisk opgave at få, siger Frederik Sørensen til sporten.dk.

20-årige Frederik Sørensen blev kendt som lidt af en teenagesensation, da forsvarstalentet blev lejet i Lyngby af Juventus. Her fra gik det slag i slag fra talenthold til førstehold og videresolgt som etableret spiller til Bologna i januar sidste år, da det viste sig noget umuligt at få spilletid på Antonio Contes uovervindelige Juventus-hold.

Men herefter var det småt med spilletiden på et Bologna-mandskab med succes nok til at bide sig fast i midterfeltet.

- Der var ingen grund til for træneren at ændre på et hold der vandt og gjorde det godt. Så det var selvfølgelig lidt hårdt bare at se på, men det har gjort mig stærkere. Desuden skal man som fodboldspiller kunne stå sådan en periode igennem og bare vente på, at det bliver ens tur, forklarer han.

I Juventus blev Frederik Sørensen primært brugt som højre back eller den højre forsvarsspiller i en 3-5-2 formation - ikke mindst fordi han med sine 193 cm tilførte den zebrastribede trøje noget luftstyrke.

- Jeg føler, der er bygget mere på siden jeg fik debut for Juventus. Især taktisk har jeg rykket mig meget, men jeg har også specialtrænet nogle af de områder, hvor jeg måske manglede noget og gør det stadig. Det er en del af gamet, hvis man skal klare sig her i Serie A. Italienerne ved vel om nogen, hvad en forsvarsspiller skal kunne.

Bologna møder i weekenden Torino på udebane.