Supper fra Netto til ni kroner bliver serveret for gæsterne på den populære cafékæde Vivaldis 14 spisesteder til 89 kroner. Det fortæller tidligere ansatte.

'Dagens suppe' på café Vivaldis menukort er ikke lavet i et af de 14 køkkener på cafékædens restauranter i blandt andet København, Roskilde og Vejle. Den er derimod fremstillet af Arlas 'Karolines Køkken' og købt i et supermarked.

Det skriver MX.dk, som har talt med flere tidligere ansatte, der har serveret opvarmet industrisuppe for gæsterne.

Madanmelder Søren Frank fra Berlingske er skuffet over, at en café kan finde på at servere et supermarkedsprodukt. Han mener, at det er under niveau for en god café.

Kædedirektør Anders Nikolaisen bekræfter over for avisen, at suppen er opvarmet, og han synes, det er helt i orden at servere en suppe, som ikke er tilberedt ud af friske grøntsager og råvarer.

»Det er ikke tilfældet. Vi har en færdigkøbt suppe, som vi smager til. Det gør vi, fordi vi synes, det er godt produkt og for at kunne servere et ensartet produkt på vores caféer,« siger han til MX og tilføjer, at den høje pris afspejler de øvrige omkostninger såsom løn og husleje.

Han understreger, at hvis gæsterne spørger, om suppen er hjemmelavet, får de at vide, at det ikke er tilfældet.