Familien mørklægger store dele af den afdøde skibsreders begravelse, men københavnerne får alligevel mulighed for at se Danmarks mægtigste erhvervsmand på hans sidste rejse lørdag

Før bisættelsen af Mærsk Mc-Kinney Møller i Holmens Kirke lørdag, kører rustvognen med Mærsk en sidste tur forbi hovedsædet for landets største virksomhed, og gennem indre by i København.

Det sker når kisten omkring 13.30 kører op forbi Esplanaden 50 i 'skridtkørsel', oplyser Mærsks kommunikationschef Michael Storgård til bt.dk.

Derefter kører rustvognen ad Store Kongensgade over Kgs. Nytorv til Holmens Kirke.

Efter bisættelsen cirka 16.30 kører rustvognen med den nærmeste familie bagved i limousiner over Kgs. Nytorv, og ned ad Bredgade.

Men derfra er ruten mod Hellerup Kirkegård hemmelig, da familien vil være alene, når Mærsk stedes til hvile på familiens gravsted.

Maersk

Det er nogle af de få informationer Mærsk-familien har sluppet til offentligheden i forbindelse med bisættelse og begravelsen på lørdag, der tv-transmitteres på både DR og TV2.

Familien holder kortene tæt til kroppen, og beder om fortsåelse for, at afskeden kan have 'privat form', men de har samtidig inviteret både den Kongelige familie og statsminister Helle Thorning-Schmidt til bisættelsen.

Så selvom det ligner ligner en statsmands-begravelse, holder familien detaljerne for sig selv.

Det er Hoffet og Statsministeriet, der har bekræftet ovenstående gæster. Mærsk-familien vil nemlig ikke oplyse, hvem og hvor mange der er på gæstelisten.

De vil heller ikke fortælle, om der er særlige gæster fra udlandet, om gæsterne er den afdødes eget ønske, og ej heller hvad der skal ske i kirken og hvem der skal tale.

Det er givet, at der vil være et stort sikkerhedsopbud i København på lørdag, men om politiet skal eskortere Mærsk på hans sidste færd oplyses heller ikke. Ligesom det heller ikke fremgår, om der i lighed med Emma Møllers begravelse er hyret private sikkerhedsfolk fra koncernens egen organisation til at assistere politiet.