Kun 14 procent af danskerne finder det sandsynligt, at de bliver ramt af et terrorangreb. I 2006 var næsten 40 procent bange for at blive ramt af terror.

Frygten for terror har sluppet grebet i danskerne. Kun 14 procent finder det i dag sandsynligt eller meget sandsynligt, at de bliver ramt af et terrorangreb, skriver Politiken.

Dermed er danskernes terrorfrygt styrtdykket til det laveste niveau, siden al-Qaeda i 2001 rystede verden med angrebet på World Trade Center i New York.

Det fremgår af en ny måling, som Megafon har gennemført for Politiken og TV 2 - dagen før indonesiske myndigheder kunne oplyse, at de havde forpurret et stort anlagt terrorangreb mod den danske ambassade i Indonesiens hovedstad, Jakarta.

En lignende måling foretaget under Muhammedkrisen i januar 2006 viste et helt andet billede. Her var næsten 40 procent af danskerne i et eller andet omfang bange for at blive ramt terror.

Der er med andre ord sket et drastisk fald i danskernes opfattelse af terrortruslen. Og det overrasker den internationalt anerkendte terrorforsker dr. Magnus Ranstorp fra Det Nationale Svenske Forsvarsakademi.

- Danmark har gennem den seneste tid været udsat for flere trusler. Ikke bare rettet mod danske interesser i udlandet, men udenlandske terrorister, der har haft planer om at gå efter mål i Danmark. Set i det lys er det en bemærkelsesværdig måling, siger han til Politiken.

Alligevel understreger Magnus Ranstorp og flere andre eksperter, at der er tale om en positiv udvikling.

- Det viser, at danskerne har stor tillid til myndighederne. Og det er godt. Men samtidig har de fået en mere realistisk indstilling til, at risikoen for at blive ramt af terror trods alt er relativt lille, forklarer Magnus Ranstorp til Politiken.

/ritzau/