*KØB PLUS!

Ekspert: Wiggins minder om Armstrong

Der er alarmerende ligheder mellem Bradley Wiggins og Lance Armstrong, mener berømt cykeljournalist.

Bradley Wiggins hader at blive mistænkt for ikke at køre rent. Det mærkede hele verden under hans vej mod Tour-sejren i sommers, hvor han flere gange eksploderede af raseri, når han kom under mistanke.

Derfor bliver han sikkert heller ikke glad, når han læser den kendte cykeljournalist Paul Kimmages vurdering af Tour-sejren. I et interview med den tyske avis Frankfurter Allgemeine siger Kimmage, at han ser alt for mange ligheder mellem Bradley Wiggins og Lance Armstrong.

- Hvis man anlægger de samme standarder i vurderingerne af Bradley Wiggins som af Lance Armstrong, hvis man stiller de samme spørgsmål og bruger den samme logik, så er der alarmerende lighedtegn, siger han.

Kimmage var tilbage i 80erne selv aktiv som rytter, men forlod desillusioneret sporten og udgav efterfølgende den berømte bog Rough Ride, der var et af de første eksempler på, at tavshedens lov om dopingbrugen i sporten blev brudt. Siden har Kimmage dækket adskillige udgaver af Tour de France, hvor han er kendt som en notorisk skeptisk størrelse over for, hvad der foregår i feltet.

Han peger i interviewet blandt andet på brug af mistænkelige læger og ophold under fjerne himmelstrøg som nogle af de faktorer, der mistænkeliggør Wiggins i stil med Armstrong.

- Armstrong havde dopinglægen Michele Ferrari, mens Wiggins havde lægen Geerd Leinders, som tidligere arbejdede hos Rabobank og dér var involveret i et dopingsystem. Armstrong forberedte sig på Tenerife, og Wiggins har forberedt sig på Tenerife. Se på, hvordan deres hold dominerede: Postal for Armstrong og Sky for Wiggins, siger Kimmage og fortsætter:

- De havde begge fire-fem ryttere, der kørte stærkt i tre uger uden en eneste svag dag. Så tænker man: Er det logisk?, spørger den irske journalist, hvis mistanke også styrkes af, at holdet har ladet blandt andre Michael Rogers skifte til Bjarne Riis og Team Saxo Tinkoff.

- Man må også se på, hvad der er sket siden Touren: Sky har afskediget lægen, og Michael Rogers, der var en af de stærkeste ryttere i Touren, er væk. Jeg kender ingen, der kan sige, at det var en totalt overbevisende sejr.

Læs også: