Prinsgemalen planlægger 75 års-fest i DRs nye koncertsal.

Det kommer ikke til at gå stille af sig, når prins Henrik fylder 75 år 11. juni.

B.T. erfarer, at Prinsgemalen har planer om at fejre sin fødselsdag i DRs nye koncerthus i Ørestaden. Det sker med en tv-transmitteret koncert, der bliver sendt på Danmarks Radio.

Hoffet og DR har ikke ønsket at bekræfte B.T.s oplysninger om fødselsdagen.

Få dage forinden – 7. juni – er der en anden stor fødselsdag i den kongelige familie, når prins Joachim fylder 40 år.

Henrik har helt fra begyndelsen fulgt det store koncerthus-byggeri på nært hold. Han har været en stor støtte og været med til at samle over 70 mio. kr. ind til indretningen af huset.

Samtidig har han haft en tæt kontakt med den franske arkitekt bag, Jean Nouvel. De to er flere gange mødtes for sammen at kigge på byggeriet og talt om detaljerne omkring det.

Næste lørdag, 17. januar, kan Henrik derfor fortælle sin nærmeste familie en masse spændende ting om koncerthuset, når han sammen med kronprinsparret, prins Joachim, prinsesse Marie og prinsesse Benedikte deltager i indvielsen. Ved åbningskoncerten vil der blive spillet både fransk og dansk musik.

Også DRs pigekor, som grevinde Alexandra er engageret protektor for, skal optræde. Alexandra har ikke kunnet få plads i kalenderen og har meldt afbud til indvielsen.