På Dyrenes Beskyttelses internater har man god tid til at finde de rette familier til hundene.

Der er mange grunde til, at hunde bliver afleveret på et internat. Der er skilsmissehunde, allergihunde og hunde, som ganske enkelt er blevet for krævende for ejeren.

- Vi får især mange unge hanhunde ind, fortæller John Thiel Madsen fra Årslev internat.

- Når de går i puberteten og begynder at prøve grænser af, bliver det en krævende periode for enhver hundeejer, og det betyder også, at mange kaster håndklædet i ringen. De føler ikke, at de kan magte hunden. Og så er det bare godt, at de afleverer den til os. Hellere det end at hunden står et halvt år i en hundegård og udvikler alle mulige problemer, fortsætter John.

Det tager tid
Når hundene kommer ind på internatet, bruger John meget tid på at omgås dem og kigge på dem:

- Når vi kender hunden kan vi finde en god familie til den. Men ikke før.

Og hvis der ikke findes en egnet familie med det samme ja, så venter hunden da bare lidt længere.

- Der er ingen af os fra Dyrenes Beskyttelses internater, der afliver en hund, medmindre det er pinedød nødvendigt. Og med dét mener jeg, hvis hunden er uhelbredeligt syg eller har svære adfærdsproblemer, som vi ikke kan rette op på.

Vi er tålmodige mennesker, der gerne venter på, at den rigtige familie dukker op. Det er meget vigtigt for os, at vi ikke bare flytter et problem fra det ene hjem til det andet.

Noget af det bedste jeg ved er , når folk skriver eller ringer tilbage til mig og fortæller, hvor glade de er for deres nye familiemedlem.

Så føler jeg, at min opgave er lykkedes.