Aqua glæder sig som de små barbie girls og boys, de ikke længere er, til at komme ud at spille deres musik igen på Grøn Koncert

- Jamen, Steffen, der er altså ingen andre bagtanker i det hér, for vi tænkte; hold da kæft, hvor kunne det egentlig være for fedt at få lov at komme ud at spille de numre, som vi jo fand’me er ret stolte af, igen. Uden det evindelige pres, der var i gamle dage.

Claus Norréen og René Dif ligner dét, de tydeligvis er: Et par ualmindeligt glade drenge, som engang var medlemmer af Danmarks største internationale musik-succes, Aqua. Og som nu er det igen - i hvert fald i de otte dage, årets Grøn Koncert karavane for 26. gang - turnérer rundt i Danmark i år.

Med start i Esbjerg 17. juli og slut i København 27. i samme måned.

Det er nu ti år siden, Aqua første gang spillede på Grøn Koncert, hvor de også spillede deres sidste koncerter, inden Claus, René, Søren Rasted og Lene Nystrøm gik hver til sit i 2001. I karavanen i år får det genopstandne Aqua selskab af så forskellige navne som Magtens Korridorer, Nik & Jay, D-A-D, Suspekt og Spleen United, som endnu engang understreger, at Grøn Koncert i virkeligheden burde være betitlet 'Grønt Gedemarked', men lad det nu ligge. Modsat Aqua.

Vi møder dem på det gode skib Madonna, der fungerer som scene for præsentationen af årets Grønne koncerter.

Vi skal nyde det
- Når vi skal ud og spille det i år, kan vi virkelig - modsat dengang - få lejlighed til at nyde det, siger Dif og uddyber:

- Du skal regne med, at dengang vi var størst, gik det hele så stærkt, at enhver koncert bare var endnu en koncert i endnu en by, hvor endnu en række interviews ventede, og så videre til de næste by, og så hele halløjet én gang mere. Og én mere og én mere og så videre.

Aqua har til dato solgt ekstraordinære små 30 millioner plader på verdensplan, og den dag i dag er det svært at bevæge sig rundt i det landskab, hvor udskænkning er en del af bagtanken, uden med jævne mellemrum at blive præsenteret for ét af bandets gigantiske hits fra dengang. Om det er 'Dr. Jones', 'Cartoon Heroes' eller den største af dem alle 'Barbie Girl', som den dag i dag er dét største skandinaviske hit, der nogensinde er begået, og det betyder så i sagens natur foran selveste ABBA.

Pudekamp i plenum
Når nu Claus og René glæder sig så meget, er der ét spørgsmål, som trænger sig på: BLIVER det så ved de otte Grønne koncerter, eller?

- Udgangspunktet er, at Grøn Koncert bliver en éngangs-forestilling (eller snarere otte, red.). Når dét så er overstået, må vi jo havde det op i plenum i et puderum og se, hvad vi så synes, griner Claus, og René følger op med et endnu større grin: - Ja, et puderum, hvor vi spiller noget allerhelvedes højt D-A-D og finder ud af, om vi stadigvæk kan enes, og så må vi se, hvad vi finder ud af.

Der er med andre ord ikke nødvendigvis lukket for det varme aqua efter Grøn Koncert.

Fed nostalgi
- I første gang er det bare fed nostalgi for os og forhåbentlig også for publikum. Og som sagt; vi er sgu stolte af de sange og dét vi opnåede dengang, og derfor vil vi da gerne ud og præsentere vores bidrag til den danske kulturarv, siger Claus med et latterbrøl. - Altså uden det pres, der var på os, da vi var størst. Og så har jeg i øvrigt allerede bestemt, at jeg skal have min fem-årige søn med på én af koncerterne, så han kan se, hvad det var for noget underligt noget, hans far rendte og lavede dengang. Indtil nu har han jo kun set det på video.