Blot 16 år, men alligevel en garvet herre i rampelysets skær.

Babou fra Trige i Aarhus N har brugt de sidste mange år på at blive popstjerne. Og allerede nu er første skridt taget, efter Babou i aftes røg videre til bootcampen i X Factor - omend på sin nye mentor Cutfathers nåde og forbarmelse.

Men det er aldeles ikke første gang, at den i forvejen purunge aarhusianer klarer sig godt i en sangkonkurrence på tv.

Nåede i finalen

Tilbage i 2005 deltog Babou nemlig i TV2-succesen 'Scenen er din', hvor han som bare 10-årig gik hele vejen til finalen og scorede sig en andenplads i det, der dengang var den største talentkonkurrence på dansk tv.

- Men det er jo noget helt andet at være med i X Factor. Her handler det kun om sangen og knap så meget om alt muligt andet, fortæller Babou, der går i 10. klasse til B.T.

- Dengang gik jeg hele vejen til finalen, men det stak altså lidt, at jeg ikke vandt i sidste ende. Det vil jeg denne gang. Der er også enormt mange, der har spurgt, om jeg ikke skulle stille op i X Factor. De sagde, jeg lignede Muhammed Ali, som var med for et par år siden, fortæller Babou, der sidste år var et par måneder for ung til at kunne stille op i DRs konkurrence.

Det var nerver

 
I aftes løb han så ind i uforudsete problemer, da han skulle kæmpe sig videre i konkurrencen. Sangteksten glippede, og dommerne var på nippet til ikke at lade ham fortsætte i konkurrencen.
 
- Den berømte klap gik bare ned, og jeg kunne ikke huske et ord af sangen. Det var faktisk noget fis, at jeg undskyldte mig med dårlig forberedelse. Jeg var slet ikke dårligt forberedt. Det var nerver, forklarer Babou, der i sidste instans dog klarede sig videre til næste fase af det populære program.