Det bliver en forholdsvis lun torsdag, som begynder tørt og solrigt, men lykken varer som bekendt ikke ved.

»Dagen starter klart og med nogen eller en del sol først på dagen, men der er altså en tendens til, at flere skyer og lokale byger vil dukke op, som dagen skrider frem,« siger Lars Henriksen, vagthavende meteorolog hos DMI.

Ifølge ham er det især i det østjyske og hen over Fyn, der er størst risiko for byger hen på eftermiddagen.

Temperaturen i dag vil ligge på 13 til 18 grader, og i den sydlige del af landet kan man være heldig at komme helt op på 20 grader lokalt.

Allerede fra i morgen af begynder det dog at gå ned ad bakke og vil blive en smule koldere.

Og i weekenden kan temperaturen såmænd ryge helt ned på 10 grader, fortæller Lars Henriksen.

»Fredag får vi en 12 til 18 grader – lunest i den syd- og østlige del af landet. Lørdag får vi 12 til 17 grader, mens det søndag bliver endnu koldere samt blæsende med temperaturer på 10 til 15 grader.«

Fredag vil danskere kunne nyde 'lidt eller nogen sol', men ellers bliver dagen en skyet affære med regn ned fra nordvest.

Lørdag holder forhåbentlig tørt, men med risiko for byger hist og pist, mens søndag vil blive en dag fyldt med spredte byger og blæst.

»Det er overordnet et relativt køligt og ustadigt forårsvejr, vi får, og der er altså ikke noget, der tyder på, at vi får stabilt eller sommerligt vejr i de næste par dage,« siger Lars Henriksen.

Der er dog ikke grund til at hænge helt med mulen, påpeger meteorologen:

»Sommeren er ikke engang startet, så der skal nok nå at komme noget godt vejr, men det bliver altså ikke lige i denne uge.«