Arkivfoto: Morten Dueholm
Arkivfoto: Morten Dueholm Foto: Morten Dueholm

En tæt tåge har indhyllet det meste af Danmark.Og den har tænkt sig at blive liggende. Faktisk skal vi helt frem til mandag, før tågen letter, forudser  DMI’s vagthavende meteorolog Thyge Rasmussen til bt.dk.

Lørdag aften er det kun i det nordlige Sjælland og på Bornholm, at der er udsigt til klar himmel.

»Resten af landet er indhyllet i tæt tåge, og det bliver Sjælland og Bornholm også,« lover han.

Tidligere lørdag udsendte DMI et varsel om, at tæt tåge, det vil sige en sigtbarhed på under 100 meter, ville lægge sig som en dyne over især Syd-, Sønderjylland og Trekantsområdet.

»Men lige nu ser det ud til at være værst omkring Aalborg, hvor den sidste melding lød på en sigtbarhed på helt ned til 50 meter,« siger meteorologen.

Tåge består af bittesmå, svævende dråber af vand, der er lette nok til at svæve omkring i luften uden at falde som hverken regn eller sne. I virkeligheden er tåge skyer, der når helt ned til jorden.

Det er omslaget fra koldt til varmere vejr, der har fået tågen til at sænke sig over landet, og der skal frisk vind til at skubbe den væk igen. Men vi må væbne os med tålmodighed. Ifølge DMI skal vi helt frem til mandag, før vinden har kræfter nok til at blæse tågen et stykke.

»Mandag bliver sigtbarheden bedre. Først da er sneen smeltet, så tågen kan forsvinde,« siger Thyge Rasmussen.

Indtil da er der grund til at køre meget forsigtigt, hvis man skal ud i trafikken.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.