En af Frankrigs største lufthavne måtte mandag indstille al flytrafik, efter at en biljagt endte på en af landingsbanerne.

Billeder på sociale medier viser, hvordan en bil jages af politiet i høj fart på Lyon Saint-Exupéry-lufthavnens område. En person, formentlig føreren af bilen, løber derefter hen over græsarealet, mens politiet fortsat jagter ham til fod og i bil.

Under jagten blev flytrafikken indstillet.

Ifølge Eurocontrol, der har det overordnede ansvar for det europæiske luftrum, varer lukningen helt frem til klokken 18 lokal tid.

Lyon-lufthavnen, der er den fjerdestørste i Frankrig målt på trafik, er et trafikknudepunkt for både easyJet og Air France.

Derfor er mange fly blevet flyttet til andre lufthavne, forsinket eller aflyst. Ifølge data fra flyovervågningstjenesten FlightRadar24 var den seneste afgang fra Lyon et Wizz Air-fly til Warszawa klokken 11.20, mens den seneste landing var en Transavia-maskine fra Tunesien 11.15.

Mange fly dirigeres videre til lufthavne som Genève, Grenoble, Marseille og Nice.

Fra Københavns Lufthavn flyver easyJet som det eneste selskab til Lyon, men har ingen afgange mandag. Danske rejsende er derfor ikke umiddelbart berørt.