Den russiske Nordflåde gennemfører lige nu kamptræning i Barentshavet midt under den store Nato-øvelse 'Nordic Response'.

Det skriver Dagbladet.

Det russiske forsvarsministerium meddeler mandag, at destroyeren 'Viceadmiral Kulakov' er sejlet til området.

Jonny Karlsen er talsmand ved det norske forsvars operative hovedkvarter. 

Det russiske skib, Vice Admiral Kulakov, øver nu i Barentshavet tæt på NATO-øvelsen. 
Det russiske skib, Vice Admiral Kulakov, øver nu i Barentshavet tæt på NATO-øvelsen.  Foto: Vadim Savitsky/AP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Han siger:

»Det norske forsvar holder nøje øje med de omkringliggende områder, og så længe russerne følger love og regler, er der ingen problemer med, at de sejler i internationalt farvand.«

Ifølge det russiske forsvar skal 'Vice Admiral Kulakov' gennemføre planlagte kamptræningsaktiviteter. Det omfatter blandt andet træning i kamp og daglig organisation samt forberedelse af maritime færdigheder. Helikoptere vil også blive fløjet fra skibet.

Nato-øvelsen 'Nordic Response' varer indtil den 15. marts.

13 Nato-lande deltager i øvelsen.

Over 20.000 soldater deltager i øvelsen, der er anden fase af 'Steadfast Defender', som er den største Nato-øvelse i årtier.

Forsvaret i Danmark skriver på dets hjemmeside, at øvelsen blandt andet lægger vægt på at vise, hvilke styrker Finland og Sverige bringer ind i alliancen.

Ifølge Forsvaret skal øvelsen bidrage til Natos evne til at forsvare Norden.

I alt deltager op i mod 1200 soldater fra det danske forsvar i 'Steadfast Defender' – herunder deltager også et ukendt antal danske soldater i den norskledede del af missionen.

Russerne har tidligere raset over øvelsen.

Den russiske viceudenrigsminister, Alexander Grushko, har ifølge nyhedsbureauet RIA sagt:

»Vores forsvar holder nøje øje med øvelsen. Vore mening om den slags er kendt. Vi mener, at disse øvelser er af en provokerende karakter. Alle øvelser, der afvikles tæt på grænsen, øger risikoen for militære hændelser.«