Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den amerikanske forretningsmand Aubrey McClendon døde onsdag i en bilulykke i staten Oklahoma. Nu har alarmcentralen i Oklahoma frigivet vidnernes beskrivelse af bilulykken.

I en alder af blot 56 år kørte stifteren af energiselskabet Chesapeake Energy Corporation, Aubrey McClendon, frontalt ind i en bropille i Oklahoma i onsdag. Ulykken satte bilen i flammer, og forretningsmanden omkom på stedet.

I dag har Oklahomas alarmcentral så frigivet de skræmmende opkald, de fik i sekunderne efter ulykken, skriver New York Post.

Artiklen fortsætter under videoen.

»Den ulykke ser rimelig slem ud,« lyder det blandt andet i ét af opkaldene.

Politiet i Oklahoma oplyste onsdag, at der var tale om en soloulykke, og at ingen andre end Aubrey McClendon kom til skade. Flere amerikanske medier skriver, at bilen var så udbrændt, at man i første omgang ikke kunne konstatere, om Aubrey McClendon havde benyttet bilens sikkerhedssele.

Det forlyder nu, at sikkerhedsselen ikke skulle have været taget i brug.

»Bilen gik straks op i flammer. Det lader til, at farten var en afgørende faktor til ulykken,« lød det fra politiofficer Paco Balderrama fra Oklahoma politi ifølge Wall Street Journal.

Artiklen fortsætter under billedet.

Den udbrændte bil få timer efter ulykken.
Den udbrændte bil få timer efter ulykken. Foto: KWTV Skynews 9 HD
Vis mere

Alvorlige anklager kort forinden

Tirsdag i denne uge, og dagen før Aubrey McClendons døde, fremlagde anklagemyndigheden bevis for, at forretningsmanden ved hjælp af en unavngiven virksomhed skulle have holdt priserne for jordleje i Oklahoma nede i perioden fra 2007 til 2012, skriver Wall Street Journal.

Det vides dog ikke, om anklagerne og milliardærens død skulle have en sammenhæng.

Aubrey McClendon var tilsyneladende enorm villig til at indgå handler med store risici og investerede på et tidspunkt tæt på 13 milliarder dollars i rettighederne til bore i fem procent af Ohios undergrund, hvor han mente, der skulle befinde sig enormt store mængder gasladet Utica skifer, skriver Wall Street Journal.

Han beskrev sit mulige fund som den »største ting, der har ramt Ohio siden ploven.«

Har været i centrum for svindel før

Tidligere er Aubrey McClendon blevet anklaget for at være involveret i bedrageri og svindel. Allerede i 2012 var forretningsmanden centrum i en række historier om lyssky forretninger mellem sin egen virksomhed og konkurrerende virksomheder.

Samtidig kom det frem, at han skulle have lånt tæt på én milliard dollars af investorerne i Chesapeake Energy Corporation uden tilladelse.

Og det blev dengang for meget for bestyrelsen, der fyrede Aubrey McClendon kort efter.

Andre læser også