61-årige Pier Luigi Bersani slog den unge Matteo Renzi i venstrefløjens kamp om at blive spidskandidat til parlamentsvalget i Italien i foråret.

ITALIEN: Ved søndagens anden og sidste runde af nomineringsvalget i Italien om, hvem der skal være det Demokratiske Partis spidskandidat til posten som premierminister ved valget i foråret, blev den 61-årige formand, Pier Luigi Bersani, genvalgt foran sin unge modstander, Firenzes 37-årige borgmester, Matteo Renzi. Det oplyser Reuters.

Med mere end 80 procent af stemmerne talt op har Bersani vundet 60,9 procent mod Renzis 39,1 procent.

I sin sejrstale lovede Bersani at tackle Italiens økonomiske krise og høje arbejdsløshed, hvis han vinder parlamentsvalget i begyndelsen af det nye år, og at hans Demokratiske Parti vil fortælle italienerne »sandheden fremfor et eventyr« om den alvorlige situation.

Den 61-årige tidligere kommunist har gentagne gange sagt, at han, såfremt han kommer til magten, vil fortsætte den hårde genopretningspolitik, som premierminister Mario Monti har ført det seneste år, men at han samtidig vil forsøge at afbøde konsekvenserne for arbejderne og de fattige og lægge mere vægt på den økonomiske vækst.

Bersani skal i foråret - sandsynligvis i marts - op mod en endnu ikke valgt kandidat fra centrum-højre, der skal overtage fra Monti.

- Det bliver ikke let, men vi kan ikke ignorere det faktum, at vi står over for den værste krise i efterkrigstiden, hvoraf det største problem af dem alle er arbejdsløsheden, siger den nyvalgte spidskandidat om Italiens økonomiske situation ifølge Reuters.

I oktober lå den italienske arbejdsløshed på 11,1 procent.

Premierminister Monti, erhvervslivets favorit, har meldt ud, at han ikke genopstiller til valget næste år, men at han måske vil gøre et comeback, hvis ikke der bliver udråbt en klar vinder.

Mario Monti overtog premierminister-embedet i november 2011 efter den meget kontroversielle Silvio Berlusconi, der i løbet af de seneste uger gentagne gange har skiftet mening om, hvorvidt han vil stille op som premierminister igen. I mandags sagde han, at han ville vente med at beslutte sig, indtil søndagens nomineringsvalg var afgjort.

Flere analytikere mener ifølge Reuters, at Bersanis sejr kan anspore den 76-årige Berlusconi til at komme tilbage i spillet.

BNB/Reuters

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.