SINGAPORE: Den 23-årige indiske studerende døde fredag aften dansk tid, efter hun i forrige uge blev udsat for en brutal massevoldtægt i hovedstaden, New Delhi.

Ifølge en erklæring fra hospitalet døde den unge kvinde fredeligt og omgivet af sin familie, oplyser BBC.

Den unge kvinde blev torsdag overført til hospitalet i Singapore. Da lød meldingen, at hun havde fået alvorlige skader på hjernen, og at hun imod alle odds kæmpede for sit liv.

Inden hun kom til Singapore havde det 23-årige voldtægtsoffer gennemgået tre maveoperationer på grund af det voldsomme overfald, hvor de seks voldtægtsmænd blandt andet brugte et jernrør til at forulempe kvinden.

Voldtægten fandt sted på en bus, og overgrebet blev afsluttet ved, at kvinden blev kastet ud af bussen, der var i fart. De seks formodede gerningsmænd er efterfølgende blevet anholdt, men massevoldtægten har udløst voldsomme demonstrationer mod myndighederne i Indien, som ifølge demonstranterne ikke gør nok for at beskytte kvinder mod voldtægt.

Ifølge officielle oplysninger fra den indiske regering har New Delhi det højeste antal voldtægter per person i det kæmpemæssige land. Således anmeldes der en voldtægt i den indiske hovedstad hver 18. time.

Den grusomme sag har sat fornyet fokus på kvinders retssikkerhed i Indien. Torsdag kom det frem, at et blot 17-årigt massevoldtægtsoffer fra Punjab havde begået selvmord, efter det lokale politi havde forsøgt at presse hende til at opgive anklagen og gifte sig med en af gerningsmændene.