Det er bestemt ikke altid, at den første date går efter planen, men trods alt hører det til sjældenhederne, at den går så galt, som da den velhavende advokat Anthony Buzbee og 29-årige Lindy Lou Layman var på stævnemøde kort før jul.

Under daten den 23. december blev Lindy Lou Layman ifølge Buzbees forklaring til politiet så beruset, at hun nægtede at forlade hans villa i den amerikanske storby Houston. I stedet skulle hun være gået amok og have hældt væske ud over tre dyre malerier samt kastet med to skulpturer. Blandt andet blev to værker af den berømte amerikanske kunstner Andy Warhol ødelagt ifølge den kendte og velhavende advokats politianmeldelse.

Nu risikerer Lindy Lou Layman fængsel på livstid for at have smadret inventar for 2,4 millioner kroner i Buzbees hus under den totalt mislykkede date. Det skriver Houston Chronicle.

Men ifølge hendes forsvarer fortæller Buzbee ikke sandheden.

»Vi er meget uenige i den udlægning af, hvad der skete, som Mr. Buzbees præsenterede for pressen, og vi er også uenige i det, han sagde i retten,« sagde Lindy Lou Laymans advokat Justin Keiter i tirsdags, hvor hans klient for første gang mødte op til en høring i retten.

På spørgsmålet om, hvad der i virkeligheden skete den aften, svarer han tørt:

»Den gemmer jeg til retssagen.«

Politiet valgte efter at have efterforsket sagen at varetægtsfængsle Lindy Lou Layman, men hun er på fri fod igen, idet hun har betalt kautionen på 30.000 dollar (186.000 kroner, red.). Mens sagen står på, må hun ikke indtage stoffer og alkohol, og hun har forbud mod at kontakte Anthony Buzee.

Hvis Lindy Lou Layman bliver kendt skyldig, risikerer hun en livstidsdom på grund af den høje værdi af de genstande, hun er anklaget for at have ødelagt under sin date med den velhavende advokat.

Den anklagede mødte op i retten sammen med sin far. Hun ønskede hverken at udtale sig under eller efter høringen.