Mindst fem personer meldes dræbt og op mod 70 er kommet alvorligt til skade, efter Egyptens hovedstad, Cairo, fredag morgen og formiddag blev ramt af tre bombeangreb.

Det første angreb ramte et politihovedkvarter i det centrale Cairo 6.30 lokal tid, hvor en selvmordsbomber i en bil sprængte sig selv i luften. Få timer efter detonerede en anden bombe ved indgangen til en metrostation i bydelen Dokki, og senest er en tredje bombe gået af ved en politistation i Talebiya-distriktet i det vestlige Cairo.

Angrebene har efterladt byen i en kaotisk tilstand. Twitter og egyptisk stats-TV for flyder over med billeder af murbrokker, bilvrag, panikslagne borgere, ambulancefolk og tilskadekomne personer, der bliver båret af ud af beskadigede bygninger.

Bombeangrebene kommer dagen før årsdagen for revolutionen 25. januar 2011, der 18 dage senere førte til, at præsident Hosni Mubarak, som havde ledet Egypten i over 30 år, måtte trække sig fra præsidentposten.

Flere medier spår en urolig fredag i Cairo, da det bandlyste Muslimske Broderskab og dets tilhængere har bebudet, at de efter fredagsbønnen vil gå på gaden for at demonstrere. Det sker i sympati med den afsatte præsident, Mohamed Morsi, som islamisterne betragter som landets legitime leder.

Mohamed Morsi blev 3. juli sidste år væltet af militæret med opbakning fra store dele af befolkningen.

Det er endnu uvist, hvem der står bag fredagens mange bombeangreb, ligesom det endnu ikke er til at sige, hvorvidt der er en sammenhæng mellem eksplosionerne.