FC Midtjylland har ikke længere maksimum point i Superligaen. På hjemmebane lænede de sig opad et sensationelt nederlag mod upåagtede Hobro IK, men fik takket være et mål i 89. minut udlignet til slutresultatet 1-1.

Efterfølgende blev FCM-mandskabet pebet ud af banen.

»Tilskuernes reaktion er fuldt forståelig. Jeg forstår udmærket, at de er skuffede over, at vi ikke præsterer bedre,« sagde FCM-træner Kenneth Andersen og tilføjede:

»Men når det er sagt, havde jeg da håbet, at de hellere bakker os op. Havde de gjort det, kunne de have pumpet noget mere energi ind i holdet.«

FCM's cheftræner Kenneth Andersen.
FCM's cheftræner Kenneth Andersen. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Kenneth Andersen nægtede at give august måneds hårde kampprogram skylden for den spille- og resultatmæssige nedtur.

»Det er ingen undskyldning. Faktisk synes jeg, at vi i første halvleg mod Hobro er tæt på og at tingene kan blive rigtig godt. Men vi må desværre erkende, at vi mangler kvalitet i vores beslutninger,« sagde Frank Andersen.

Synspunktet blev bakket op af målmand Jesper Hansen, der leverede en stor redning, da Edgar Babayan på en friløber efter et kvarters spil kunne have bragt Hobro foran.

»Jeg synes, vi spiller en af vores dårligste kamp i denne sæson. Kort og godt laver vi alt for mange uprovokerede fejl. Det kan der være mange forklaringer på. Én af dem kan være, at vi i forhold til sidste sæson har skiftet en del ud i truppen. Der er blevet taget nogle spillere med masser af erfaring ud. De nye skal lige spilles ind, men det er altså ikke noget, man sådan lige gør fra den ene dag til den anden,« sagde Jesper Hansen.

FC Midtjyllands anfører Erik Sviatchenko jubler over sin scoring på hovedstød i søndagens Superliga-kamp mod Hobro IK.
FC Midtjyllands anfører Erik Sviatchenko jubler over sin scoring på hovedstød i søndagens Superliga-kamp mod Hobro IK. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Anfører Erik Sviatchenko var i sin analyse efter kampen hård ved sig selv, selvom det var ham, der i 89. minut på hovedstød udlignede den føring, som Pål-Alexander Kirkevold fem minutter tidligere havde skaffet Hobro IK på straffespark.

»Jeg kan ikke huske, hvornår jeg har lavet så mange uprovokerede fejl. Hvad det skyldes, har jeg altså svært ved at forklare. Det er indiskutabelt, at vi for kun tre dage siden spillede kamp i Europa League-kvalifikationen (mod Glasgow Rangers i Skotland, red.), men vi skal altså kunne være i stand til at kunne skabe noget mere i en Superliga-hjemmekamp,« sagde Erik Sviatchenko.

På spørgsmålet om hvorvidt det var FC Midtjyllands svageste kamp i denne sæson, svarede han benægtende.

»Jeg må tilstå, at vi har spillet mindst lige så dårligt tidligere,« sagde Erik Sviatchenko med et ansigtsudtryk, der signalede frustration.

Hobro IK's cheftræner Peter Sørensen.
Hobro IK's cheftræner Peter Sørensen. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Hobro-træner Peter Sørensen lagde ikke skjul på, at han var glad for det ene point.

»Det ville vi gerne have solgt kampen for på forhånd. Men når det er sagt, er vi selvfølgelig både ærgerlige og skuffede over, at det ikke blev til sejr. Vi fører jo 1-0 frem til sidste minut af den ordinære spilletid,« sagde Peter Sørensen.

Han erkendte, at FC Midtjylland havde bolden mest.

»Men når vi havde den, synes jeg, at det var os, der brugte den bedst. Alt i alt er jeg udmærket tilfreds med vores præstationer i sæsonens første kampe. Vi har haft sejren indenfor rækkevidde i alle, og vandt over Silkeborg i den kamp, hvor vi har spillet dårligst,« sagde Peter Sørensen.