Fans og tv-eksperter er bestemt ikke imponerede over, at der er gået hest i græsset på FC Midtjyllands normalt så glimrende hjemmebane.

FC Midtjylland er lørdag eftermiddag tilbage på deres normale hjemmebane, MCH Arena, efter at stadion i flere uger i august har været inddraget til VM i dressur og omdannet til et ridestadion.

Op til dagens Superliga-kamp mod AGF er der i den anledning blevet lagt et nyt græstæppe på MCH Arena efter hesteshowet, men banen lever umiddelbart at se ikke op til vanlig standard i landets bedste række.

På tv-billeder og andre billeder fra kampen er det tydeligt, at der opstår store huller i græsset, som ikke sidder fast i tilstrækkelig grad, når spillerne laver glidende tacklinger eller lignende, og det bemærkes og kritiseres da også af Eurosports kommentatorer på tv.

»Vi kan næsten blive ved med at tale om det. Det fortsætter i resten af kampen. Spillerne vil være irriterede over det,« siger ekspertkommentator Kevin Stuhr-Ellegaard om græsset, som blev lagt færdigt fredag.

Også fans og seere undrer sig over banens tilstand og langer ud efter FC Midtjylland på Twitter. (Se i videoen øverst i artiklen billeder af banen)

  • Alexander Christiansen: Den bane er seriøst under al kritik – hvis man kan kalde det en bane, når kampen er slut med alle de huller.
  • Morten Møller: FC Midtjylland vil være top-50-klub i Europa. Jeres græstæppe ligner noget, der er Serie 2 værdigt. Pinligt nok.
  • Mark: Der er regler for alt muligt i Superligaen, men banerne, det er bare helt random, hvad der kræves.
  • René Alexandersen: Der må være en mark eller to i Herning, der er mere jævn end den bane.
  • Morten Thomsen: Skandaløse baneforhold i Herning. Hvordan i alverden kan DBU tillade det?

På grund af hestekonkurrencen har FC Midtjylland kun spillet på udebane i sæsonens seneste fire kampe i Superligaen. I Champions League-kvalifikationen har de spillet en hjemmekamp i Randers.