ARKIVFOTO. Erik Sviatchenko skifter fra de danske til de skotske fodboldmestre. Fodbold Alka Superligaen på Harboe Arena i Slagelse. FC Vestsjælland vs. FC Midtjylland den 21.5.2015 - Erik Sviatchenko, FC Midtjylland
ARKIVFOTO. Erik Sviatchenko skifter fra de danske til de skotske fodboldmestre. Fodbold Alka Superligaen på Harboe Arena i Slagelse. FC Vestsjælland vs. FC Midtjylland den 21.5.2015 - Erik Sviatchenko, FC Midtjylland Foto: Anders Kjærbye

Nu er den officiel. Erik Sviatchenko trækker fremover i striber, når han skal spille for Celtic på en fire et halv år lang kontrakt.

Det kommer næppe som en overraskelse for dig, hvis du får dine nyheder hos BT. For allerede lørdag kunne vi afsløre, at handlen var så godt som på plads. Og klubskiftet betyder da også noget for den midtjyske midterforsvarer.

SOCCER-EUROPA-NAP-MID/

»Jeg er så glad for at slutte mig til Celtic, der er en fantastisk klub og et kæmpe navn i fodbold. Det er en klub med en vidunderlig historie og massiv opbakning,« siger Erik Sviatchenko, der synger sød musik i ørerne på det skotske storholds fans.

»Jeg vil gøre alt, jeg kan, for at hente succes til Celtic. Det betyder så meget for mig at komme til en vindende klub og at komme til en klub, der går efter og vinder trofæer og vil spille i Champions League. Jeg har haft smag for at vinde med Midtjylland, og jeg vil have mere af den følelse med Celtic. Når du spiller fodbold, vil du gerne huskes for at vinde, og jeg vil huskes som en vinder med Celtic,« siger Erik Sviatchenko til klubbens hjemmeside.

falkfalkceltic

I FC Midtjylland er de også tilfredse. Selvom de nu må undvære deres bedste spiller gennem det seneste år, er man glade for at sende Sviatchenko til Skotland.

»Først og fremmest er vi glade på Eriks vegne. Det har været en stor drøm for ham at prøve sig selv af i udlandet, og det er fuldt fortjent, at den drøm nu går i opfyldelse,« siger sportsdirektør Claus Steinlein til FC Midtjyllands hjemmeside.

CYPRUsviaaaaaaaaa

Der har været meget snak om prisen på Erik Sviatchenko. BBC skrev, at Sviatchenko kostede i omegnen af 15 millioner kroner, og selvom Claus Steinlein ikke røber noget om millioner, er han glad for cifrene på checken.

»Vi har fået en rigtig god pris for Erik, og det er et salg, vi er glade for. Samtidig er vi altid stolte, når vi udvikler en akademispiller, som går hele vejen og bliver solgt til udlandet. Det er fortsat en vigtig del af klubbens DNA,« siger Claus Steinlein.

RB PLUS FCM har kurs mod nyt avancement i Europa

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.