AaB kunne med en sejr overtage førstepladsen i Superligaen, men Kent Nielsens mandskab blev overraskende tildelt sæsonens femte nederlag af bundproppen Sønderjyske, som vandt 3-2 på hjemmebane.

Solen skinnede om kap med de mange fodboldspillere, som tog del i den særdeles underholdende kamp i Haderslev. Der blev skabt chancer i begge ender, der blev tacklet og skubbet, og til tider blev der også vist rigtig flot fodboldspil.

Til at starte med lignede det ellers en sikker sejr til topholdet fra Nordjylland. AaB indledte kampen i et højt tempo og skabte flere chancer, og på trods af at Sønderjyske også havde deres muligheder, så var det fuldt fortjent, at det litauiske stortalent Lukas Spalvis kunne sende de rødblusede gæster i front efter 29 minutters spil efter et flot og karakteristisk AaB-opspil.

AaB nåede kun at ligge på Superligaens førsteplads i 80 sekunder, før bolden røg i mål i den anden ende. Rubin Okotie scorede efter et indlæg fra højresiden, som Tommy Bechmann kort forinden havde headet på overliggeren.

Minuttet efter spillede Daniel Jensen en god aflevering i dybden til Tommy Bechmann, der med en retningsbestemt brysttæmning kunne halvflugte bolden i kassen.Tre mål inden for tre yderst hektiske minutter. Kampen bølgede herefter frem og tilbage, men sønderjyderne kunne gå til pause med en 2-1-føring.

Anden halvleg blev en lige så intens affære som første. Holdene skabte fortsat mange chancer, og efter 65 minutters spil scorede 19-årige Lukas Spalvis så sit andet mål i kampen, da han helt udækket kom først på et indlæg.

Sønderjyskes angriber Tommy Bechmann afgjorde kampen 12 minutter senere med en resolut afslutning, der strøg forbi en chanceløs Nicolai Larsen i AaB-målet.