Op til 100.000 danskere lider af hovedpine som følge af medicinoverforbrug, men flertallet ved ikke, at deres hovedsmerter skyldes pillerne, lyder advarslerne nu fra Apotekerforeningen, som derfor mandag indleder en ny kampagne sammen med blandt andre Dansk Hovedpinecenter på Glostrup hospital, skriver metroxpress.

Ifølge professor Rigmor Højland Jensen fra Dansk Hovedpinecenter fremkalder et overforbrug kraftigere og hyppigere hovedpiner end før.

Ifølge professoren betyder overforbruget også, at de smertestillende piller virker dårligt eller slet ikke, og derfor er behandlingen en kold tyrker i to måneder.

»En kold tyrker kan give reelle abstinenser i form af smerter, kvalme, fryse- og svedeture og uro den første uges tid. Men 80 procent af vores patienter, som tager en kold tyrker, kan godt klare det derhjemme med rådgivning, for de har oplevet, at pillerne alligevel ikke hjælper på deres smerter, og de ved, at der er lys for enden af tunnelen. De øvrige 20 procent indlægger vi typisk i 14 dage,« siger Rigmor Højland Jensen.

Er du en af de 100.000 danskere, der oplever problemer med smertestillende medicin? Så vil vi meget gerne høre fra dig. Skriv til BT på 1929@bt.dk eller til vores Facebook-side.

Anne Kahns, formand for Danmarks Apotekerforening, hvis medlemmer solgte en stor del af de 185.387.926 døgndoser svage smertestillende piller, som danskerne købte i 2015, forklarer om baggrunden for kampagnen:

»For meget smertestillende medicin kan påvirke privatliv og arbejdsliv i flere år. Hvis man tror, hovedpinepiller er harmløse, opdager man aldrig, at pillerne er med til at gøre ondt værre. Derfor går mange danskere rundt med unødvendige smerter, som vi og lægen kan hjælpe dem med.«