Slut med Hareide og hængehoveder i Brøndby

Situationens alvor var ikke sådan lige at få øje på, da superligaspillerne fra Brøndby - i stedet for at pudse startopstillingen af - i går afsluttede sidste træningspas før dagens vigtige topkamp ude mod AaB med at spille unge mod gamle.

Men højt humør og løssluppethed er netop også den midlertidige træner Tom Køhlerts kæphest i sæsonens sidste seks kampe.

»Humøret er steget dag for dag under Tom, og det er jo netop også en af hans forcer,« siger midtbanespilleren Kim Daugaard.

Norske Åge Hareide sagde først på ugen farvel til Brøndby, da han ikke mente, at han var manden, der kunne vende den skude, der har soldet et forspring på ti point væk, så der kun er to tilbage at tære på.

»Tom er kommet med nogle nye ideer, og så har han givet holdet gejsten tilbage. Selv om der kun er seks kampe tilbage af sæsonen, vil han selvfølgelig forsøge at sætte sit eget præg på holdet.

Men som truppen ser ud nu, tror jeg ikke, at man personalemæssigt, skal vente de helt store ændringer mod AaB,« siger forsvarskæmpen Per Nielsen.

Men der vil blive ændret på holdet i forhold til det mandskab, der i sidste uge tabte hjemme til FC Midtjylland. Køhlert har ugen igennem sagt, at der nok vil blive udskiftet på et par pladser, men nu bliver der i stedet ændret på tre positioner.

Hvilke vil træneren dog ikke ud med.

»Spørgsmålet er selvfølgelig om man skal give de unge chancen, eller om man skal satse på dem, der gjorde det så fremragende i efteråret. Det er så min opgave at finde ud af,« siger Tom Køhlert, der som talentcheftræner har en forkærlighed for unge spillere.

Men da hverken spillere som Allan Olesen, Anders Rasmussen eller Thomas Kahlenberg er helt fit for fight bliver der ikke tale om noget generationsskifte til dette topopgør, hvor AaB ligner en meget svær modstander.

»Alle modstandere er vanskelige. Det ville være lige så svært at skulle møde Viborg. Men vi er i en situation, hvor vi har alt at vinde. Nu er vi blevet haglet nede af alle i tre uger,« mener Tom Køhlert.

Men der hviler vel også et pres på dig for at hente guld til Brøndby?

»De baner tænker jeg slet ikke i. Det vigtigste er, at ingen efter AaB-kampen kan komme og sige, at vi ikke gjorde vores bedste. Om det så rækker til at vinde, ved jeg ikke. Jeg er ungdomstræner, og jeg interesserer mig ikke for, hvad alle udenom forventer,« siger han.

Til kampen mod AaB har Brøndby skippet flyveren til fordel for en lang busrejse, som Tom Køhlert håber vil kunne ryste spillerne endnu bedre sammen efter tre kampe uden sejr i træk.