Amerikanske forskere har nu et bud på, hvorfor mænd er så vilde med at røre ved kvinders bryster (arkivfoto).
Amerikanske forskere har nu et bud på, hvorfor mænd er så vilde med at røre ved kvinders bryster (arkivfoto). Foto: Kim Haugaard
Har du et bud på, hvorfor mænd godt kan lide at røre ved kvinders bryster? At mænd ikke har dem selv, er måske en lommefilosofisk forklaring for nogle, men amerikanske forskere har et andet bud.

Mænd kan godt lide at røre kvinders bryster, fordi det gør kvinder trofaste, skriver videnskab.dk.

På Emory University i den amerikanske stat Georgia har undersøgelser vist, at brystvorte-stimulation øger den seksuelle ophidselse hos flertallet af kvinder, og at berøringer aktiverer samme dele i hjernen, som stimulering af vagina og klitoris.

Her er verdens største bryster - 1


Miss Earth


Stimuleringen frigiver 'kærligheds'-hormonet oxytocin i kvindens hjerne. Oxytocin hjælper kvinden med at fokusere sin opmærksomhed og kærlighed på sin seksuelle partner, hvilket styrker hendes ønske om at knytte bånd til ham.

Mænds interesse for bryster skyldes evolution, mener psykologiprofessor Larry Young fra Emory University. Det, som skulle styrke et barns bånd til sin mor ved amning, har udviklet sig til også at gælde mænd og kvinder, forklarer han.

Karneval i København


FILM-CANNES/

Mænd kan dermed gøre dem selv mere attraktive ved at stimulere kvinders bryster under forspillet og selve sex-akten.

- Tiltrækningen til bryster opstår i mænds hjerner i puberteten. Evolutionen har gjort det, fordi det aktiverer det kvindelige tilknytnings-kredsløb. Kvinder føler sig bedre knyttet til den mand, der stimulerer hendes bryster, siger Larry Young.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.