»Det har sgu været sindssygt hårdt.«

Gorm Wisweh, kendt fra Gorm's Pizza, lægger ikke fingre mellem, når han skal sætte ord på det seneste års tid.

Fra den ene dag til den anden gik kokken fra at være en travl mand med et restaurantimperium at holde styr på og en masse gæster at brødføde til pludselig at »være fanget« i en lejlighed sammen med sin familie.

»Jeg er et ret ekstrovert menneske, så jeg er sgu ikke så god at smide ind i en lejlighed. Jeg har brugt mere tid med min familie, og selvom de børn virkelig kan noget, så bliver de sgu også pisse irriterende engang imellem,« griner Gorm Wisweh og fortsætter:

»Men det har også været et wakeupcall at være mere hjemme og se, hvad det gør at være mere nærværende. Det vil jeg helt sikkert tage med.«

Gorm Wisweh, manden bag Gorm's Pizza.
Gorm Wisweh, manden bag Gorm's Pizza. Foto: Linda Kastrup
Vis mere

Nu er vi dog mere eller mindre tilbage til normalen igen, og for Gorm Wisweh er det heldigvis med en restaurantkæde, der ikke knækkede halsen under de mange måneders nedlukning.

Ikke alle restauranter har dog overlevet de mange lukkedage, og derfor mener Gorm Wisweh, at vi netop skal huske dem, der trods røde tal på bundlinjen har holdt sig oven vande.

Derfor får du nu Pizza-Gorms fem anbefalinger til restauranter i København, der overlevede nedlukningen, og som i den grad er et besøg værd.

Restaurant Lola, Christianshavns Voldgade 54 på Christianshavn:

»Jeg er tosset med tilgangen på Restaurant Lola, hvor de tør bruge mad fra hele verden. De har ligesom vores danske spisekammer, men tænker meget asiatisk, og det giver nogle skønne retter. Jeg kan nok også spejle mig selv meget i det, da jeg har brugt det danske spisekammer med inspiration i det italienske køkken. Dejligt sted.«

Restaurant Lola på Christianshavn
Restaurant Lola på Christianshavn Foto: Asger Ladefoged
Vis mere

Fabro Pasta, Borgergade 134 i København K:

»Skal du have noget godt pasta? Så kom afsted. Det her er et par unge drenge, der bare sætter pris på en god pasta, og så er prisen også med. Det er lidt, som når du i en baggård i Rom finder et eller andet sted, hvor der bliver spillet techno og serveret den bedste carbonara. Afsted!«

Hos Fischer, Victor Borges Pl. 12 på Østerbro:

»Jeg elsker Hos Fischer. De har nørdet det klassiske italienske, og du får jo bare en verdensklasse cacio e pepe derinde. Den forsøger jeg så at undgå at bestille, for alt deres andet mad er jo også dejligt.«

Restaurant Le Saint Jacques, Sankt Jakobs Pl. 1 på Østerbro:

»Her får du klassisk fransk mad, og det har altid været sådan med Le Saint Jacques, at der rent kokkemæssigt kan være både letbenede og fuldstændigt fantastiske perioder derinde, og lige nu er det en guldalder. Det er pissegodt håndværk og smager så godt.«

Restaurant Le Saint Jacques, Sankt Jakobs Plads 1, 2100 København Ø.
Restaurant Le Saint Jacques, Sankt Jakobs Plads 1, 2100 København Ø. Foto: Thomas Lekfeldt
Vis mere

Á terre, Tordenskjoldsgade 11 i København K:

»Det er min gode kollega Yves Le Lay, der står i køkkenet, og han minder ikke om os andre. Han laver skøn mad, men er et frisk pust og overrasker altid. Derudover er han en helt igennem fantastisk vært, så du føler dig i den grad velkommen derinde.«