Nu åbner De Konservative, som sidder i regering, op for, at en lovændring kan komme på tale i Mint-sagen.

»Jeg har det meget dårligt med, at forbrydere som Shuaib Khan (leder af banden Loyal to Familia, red.) og andre af samme type kan blive i Danmark, hvor børn som Mint sendes ud. Derfor vil jeg presse på, så vi får lavet en løsning,« siger Naser Khader, integrationsordfører for De Konservative.

»Jeg mener, at det må være muligt at finde en løsning inden for den måde, som man administrerer den nuværende lov på. Jeg mener, at den nuværende lov er fornuftig, men jeg vil ikke helt afvise, at vi kan ændre på den for at finde en løsning, hvis det i sidste ende er det, der kræves,« forklarer Naser Khader.

Khader vil ikke lægge sig fast på en løsning endnu, før det er blevet undersøgt grundigere, hvilke muligheder der er for at ændre på den praksis, som har fået 13-årige Mint og mange andre børn sendt ud af Danmark.

Integrationsordfører Naser Khader vil ikke afvise, at den nuværende lovgivning skal laves om, så Mint kan blive i Danmark. Vis mere

Integrationsminister Inger Støjberg (V) har udtalt til flere medier – herunder B.T. – at det er vigtigt at dæmme op for, at børn familiesammenføres til Danmark, når de er næsten voksne og har gået på koranskole i hjemlandet det meste af deres liv.

Nye tal viser dog, at den trafik er forsvindende lille, da næsten ingen af børnene stammer fra muslimske lande.

»Et barn, der sendes på koranskole, er et for mange. Det skal vi beskytte børnene imod,« siger Khader og fortsætter:

»Samtidig, så er det vigtigt, at vi finder ud af, hvordan vi undgår, at piger som Mint rammes af loven,« forklarer han.

13-årige Mint er udvist af Danmark. Inger Støjberg har tidligere forklaret, at hun ikke tror, at Mints sag bliver genoptaget. Heller ikke selvom loven primært er til for at sikre, at indoktrinerede koranskolebørn ikke kommer til Danmark, når de er næsten voksne. Vis mere