En dronning har flere forpligtelser end de fleste. Det betyder selvsagt, at det kan være svært både at balancere rollen som regent og rollen som familiemenneske, og at visse ting må nedprioriteres fra tid til anden - heriblandt samværet med børnebørnene.

Dronning Margrethe føler ikke selv, hun er verdens bedste farmor. Det fortæller hun i et nyt, eksklusivt interview i ALT for damerne i anledning af sin 75-års fødselsdag den 16. april.

Ikke desto mindre er familien et stort omdrejningspunkt i dronningens liv.

»(...) Udover forpligtelsen som dronning ligger mine forpligtelser - og dermed omdrejningspunkter - i kunsten og i familien, som selvfølgelig også spiller en stor rolle for mig, selvom jeg absolut ikke er verdens bedste bedstemor.  Mine børnebørn får nok ikke lige så meget tid, som mange andre børnebørn gør. Men jeg glæder mig enormt over dem, det er nogle herlige unger,« siger Dronning Margrethe til ALT for damerne.

Læs også:

Hele Danmarks dronning er adskillige gange blevet komplimenteret for sine kreative evner. Over for ALT for damerne ærger Dronning Margrethe sig dog over, at hun ikke får lavet så mange kreative ting sammen med sine otte børnebørn, der tæller fem drenge og tre piger i alderen tre til 15 år.

Ifølge majestæten selv skyldes det formentlig, at hun ikke er særligt tålmodig, og at hendes pædagogiske evner ikke er særligt udtalte.

»Vi har da tegnet somme tider, og det er også mægtigt sjovt, men jeg er ikke nogen særligt god pædagog. Nej, det er jeg altså ikke. Jeg er nemlig ikke i besiddelse af nogen form for engleagtig tålmodighed. Og det kræver det, hvis det virkelig skal blive til noget,« fortæller Dronning Margrethe i interviewet.

Se også:

 

TV 2 bragte i sidste uge dokumentaren ´Margrethe´, hvor et ældre video-klip med Dronning Margrethe vidner om, at hun heller ikke synes, at hun har været en fremragende mor over for sine to sønner.

I TV 2-dokumentaren fortæller Dronning Margrethe blandt andet, at hun aldrig har følt behov for at have sine sønner tæt på sig. Alligevel understreger hun, at sønnerne kronprins Frederik og prins Joachim altid har betydet uendeligt meget for hende.

Til trods for dronningens udtalelser skal der dog ikke herske nogen tvivl om, at Dronning Margrethe er meget stolt over sine sønner, svigerdøtre og børnebørn.

Til ALT for damerne fortæller den stolte farmor, at hun glæder sig over at se sine børnebørn vokse op, udvikle sig og overvinde genertheden, når de for eksempel siger pænt goddag til folk, som de ikke kender.

Afslutningsvist fortæller Dronning Margrethe, at livet som bedstemor er væsentligt anderledes end livet som mor. Hovedsageligt fordi man som bedstemor ikke bærer hovedansvaret for at få børnebørnene godt i vej. Ifølge Dronning Margrethe vækker det desuden dobbelt så megen glæde, når børnebørnene opfører sig eksemplarisk i offentligheden.