Venstre afviser, at de skulle have søgt flere kompromisser under forhandlingerne om finansloven.

I en rundspørge, Gallup har foretaget for Berlingske, svarer 88 procent af blå bloks vælgere, at de mener, at det er vigtigt, at Venstre har fokus på at indgå aftaler med regeringen for at få gennemført mest mulig borgerlig politik.

På trods af det store ønske fra de borgerlige vælgere ser politisk ordfører i Venstre, Ellen Trane Nørby, ikke grund til selvransagelse her to dage efter, at regeringen indgik hovedaftalen om næste års finanslov med Enhedslisten.

- Vi kan jo ikke tvinge regeringen til at vælge en mere ansvarlig vej sammen med os. Vi forsøgte med vores udspil at komme med et realistisk bud på en aftale. Der var mange elementer, vi undlod at tage med, fordi vi vidste, at det ville være en rød klud for regeringen. I stedet sagde vi, at vi sådan set har det klare ønske at lave en aftale, og derfor kommer vi også med et realistisk bud. Desværre kom det i højere grad til at handle om parterapi med Enhedslisten for at komme sig oven på sommerens skattereform, forklarer Ellen Trane Nørby til B.dk.

Med de krav, som regeringen stillede under forhandlingerne, mener hun ikke, at det ville give mening, at indgå kompromisser med det formål at pleje vælgerstemningen. Hun fremhæver, at Venstre har taget masser ansvar i kraft af, at partiet har været med i en lang række aftaler i løbet af det seneste år - blandt andet skatte- og energiaftalen og førtidspensions- og fleksjobreformen.

- Vi skal ikke tage ansvar for enhver pris. Når regeringens udspil ikke harmonerer med vores bud på, hvordan man skaber arbejdspladser i Danmark, så skal vi selvfølgelig ikke sige ja. Det, tror jeg, sådan set også de 88 procent er enige i, for det handler om at få de rigtige resultater, siger Ellen Trane Nørby.

Ifølge Gallups rundspørge mener 45 procent af de adspurgte, at Venstre har været mere drevet af spin og taktik, end af at levere politiske resultater. Den påstand afviser Venstres politiske ordfører »blankt«.

- Det, der har været væsentligt for os i forhold til den her finanslov, har været, at skabe arbejdsplader i Danmark. Det har været det, som vi ville måle finansloven på. Jeg ved godt, at finansminister Bjarne Corydon i et desperat har forsøgt at dreje fokus væk fra, at regeringen ikke har haft noget ønske om at lette byrderne for danske erhvervsliv, har behov for at gå ud med beskyldninger mod alle andre. Men det at skabe arbejdsplader handler ikke om spin og taktik, det handler om ren politik, siger hun.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.