Statsministeren kalder det en "myte", at der er givet ufinansierede skattelettelser. Men skattestoppet har kostet over 100 milliarder, fastslår De Radikale.

Det er langtfra nogen "myte" - som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) hævder - at VK-regeringen har givet ufinansierede skattelettelser.

De Radikales gruppeformand, Margrethe Vestager, kritiserer således i sin tale ved Folketingets afslutningsdebat regeringens skattestop for netop at være ufinansierede skattelettelser.

"Danmark lever på klods", lyder det fra Margrethe Vestager.

- Fogh ville have de økonomiske lærebøger skrevet om. Fogh troede ikke på recession, siger Margrethe Vestager.

- Fogh kastede Danmark ud i et skattestop, som indtil nu har kostet os over 100 milliarder kroner - og det har ikke været finansieret, siger den radikale gruppeformand.

Margrethe Vestagers kritik kommer, efter at Lars Løkke Rasmussen overraskende tidligt valgte at tage ordet under afslutningsdebatten, fordi oppositionen beskylder ham for at have givet ufinansierede skattelettelser i 2004 og 2007 for i alt mellem 18 til 20 milliarder kroner.

Det er dog en "myte" lød det fra statsministeren som mener, at de er betalt inden for samfundets økonomiske råderum.

Ifølge Margrethe Vestager er regningen dog ikke betalt.

Regeringen og Dansk Folkepartis såkaldte genopretningsplan er nemlig ikke bare historien om regningen for den økonomiske krise, mener De Radikales gruppeformand.

- Det er opgøret om Fogh/Løkkes økonomiske politik. Statsministeren siger, at den økonomiske politik var på rette spor, indtil den økonomiske krise ramte. Det kan jeg kun genkende som på sporet af tabte muligheder, siger Margrethe Vestager.

/ritzau/