Udenrigsminister Kristian Jensen er endnu engang kommet på modvind på de sociale medier. Denne gang skyldes det, at Venstre-manden koblede terrorangrebet i Paris sammen med afstemnigen om EUs retsforbehold 3. december i en video på de sociale medier.

Efterfølgende har udenrigsministeren set sig nødsaget til at slette videoen.

»Mit seneste tweet er blevet misforstået. Jeg har derfor trukket det. Vores tanker skal være på ofrene,« skriver han selv på Twitter.

Hans kommentar skal ses i lyset af, at en lang række brugere og kendte har protesteret kraftigt mod Kristian Jensen, der i videoen opfordrer til at stemme til Folkeafstemningen 3. december.

Videoen har Kristian Jensen slettet, men Politiken.dk nåede at downloade den, og de kan citere fra den på deres hjemmeside:

»Angrebet i Paris har rørt os alle, og hvis der er noget, som terroristerne hader, så er det demokrati. Derfor har jeg brugt dagen i dag på at afgive min stemme til folkeafstemningen. Hvad jeg stemmer, det tror jeg, I kan gætte på, men jeg opfordrer alle til at stemme,« siger han i videoen fra Herning Bibliotek, hvor han var mødt op for at stemme.

En hurtig bruger på Twitter nåede at tage et screendump af Kristian Jensens opdatering, inden han slettede den.

Netop at trække videoen tilbage var den eneste rigtige beslutning ifølge digitalchef hos Gelmuyden Kiese, Benjamin Rud Elberth.

»Man må ikke kæde en lille bittte dansk valgkamp sammen med en terrorkatastrofe med hundredevis af døde. Specielt ikke, når vi står i en situation, hvor vi stadig prøver at besvare de basale spørgsmål, hvad, hvor og hvorfor skete angrebet i Paris. Det er simpelthen for tidligt«, siger han til Politiken.

Det er ikke første gang, Kristian Jensen gør sig uheldigt bemærket på de sociale medier. I august måned i år måtte han også undskylde for en opdatering om Sverige. Herunder kan du se hans opdatering, som mødte stor modstand på den anden side af Øresund.

»Måske har han ikke forstået sin nye rolle. Han spytter på hele det svenske folk, når han udtaler sig sådan her. Det her strider imod diplomatisk etikette mellem lande og udenrigsministerier,« sagde professor i politisk videnskab Drude Dahlerup fra Stockholm Universitet til Aftonbladet ved den lejlighed.

Kristian Jensen måtte ved den lejlighed også gå ud og beklage:

»Jeg skal da være den første til at beklage, at min opdatering på Facebook har skabt så meget postyr,« skrev udenrigsministeren i en mail til BT i august.

Herunder kan du se en række af de reaktioner, Kristian Jensens video affødte, inden han slettede den.