Fredericias borgmester Thomas Banke (V) er blevet bedt om at gå på afvænning for sin brug af morfin efter tandoperationer.
Fredericias borgmester Thomas Banke (V) er blevet bedt om at gå på afvænning for sin brug af morfin efter tandoperationer. Foto: Claus Fisker

Fredericias borgmester Thomas Banke (V) skal på afvænning for sin brug af morfin efter tandoperationer.

Det er den klare besked, som Venstres byrådsgruppe i Fredericia har givet den 31-årige borgmester Thomas Banke, efter han ved nogle lejligheder har opført sig lidt underligt.

- Han har opført sig lidt underligt nogle gange og har mistet koncentrationen. Han har ikke ravet rundt, som om han var fuld, men han har virket meget træt, siger formand for Venstres byrådsgruppe Peder Wejsel.

Opførslen har fået formand for Borgergruppen og medlem af byrådet Mads Lund helt op i det røde felt.

- Han har flere gange lovet at gå i behandling, og jeg fik at vide, at Thomas kom på noget aftrapning på et kurcenter, men der er ikke sket en skid, og det vil jeg ikke acceptere, siger han.

Ingen af byrådsmedlemmerne ved præcis, hvad borgmesteren har taget, men det skal være et morfinlignende præparat, som Thomas Banke har taget på grund af kraftige smerter efter tandoperationer, har han selv forklaret byrådet. Og det kom frem i Frederecia Dagblad onsdag, at Venstre i Fredericia har krævet, at det bliver stoppet.

- Der har svirret vedvarende rygter, og de er hårde for os, og som person er det hårdt, at nogen taler bag hans ryg. Vi vil gerne hjælpe ham, så vi har snakket med ham og bedt ham om at få gjort noget ved problemet, siger Peder Wejsel.

Rygter om et stofmisbrug har floreret i Fredericia, og borgmesteren har som VU-formand tidligere udtalt, at han gik ind for en legalisering af hash. Thomas Banke indrømmer over for bt.dk, at han er blevet afhængig af stærkt smertestillende morfin-præperater.

- Jeg har modtaget stærk smertebehandling i et års tid, fordi jeg har fået nogle store tandoperationer. Da rygterne så begynder at svirre om narko og det ene og det andet, da vi nærmer os kommunalvalget, kommer min gruppe og spørger, om det er rigtigt, forklarer han.

Mads Lund fra Borgergruppen siger, at han flere gange har påpeget, at der var et misbrug, og at Venstre har lovet, at du ville stoppe, men at det ikke er blevet til noget. Hvad siger du til den beskyldning?

- Jeg ved ikke, hvad Venstre har lovet Mads Lund, men jeg har været inde i et ærligt og redeligt smerteforløb, og jeg har nu bedt om lægelig hjælp til at komme ud af det - der er ikke noget narko i mig.

Thomas Banke fortryder i dag, at han ikke tidligere har forsøgt at stoppe rygterne i byen.

- Jeg sagde til et offentligt møde, at jeg måske var lidt mærkelig, fordi jeg havde taget nogle piller. Der skulle jeg have manet rygterne i jorden med det samme, da jeg kunne have sagt mig selv, at de ville grave artiklerne frem fra min VU-fortid, siger Thomas Banke.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.