Den Konservative borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Knud Kristensen (th), kalder Søren Pape Poulsens beslutning om at trække tæppet væk under Eva Kjer Hansen (V) for 'pinlig'.
Den Konservative borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Knud Kristensen (th), kalder Søren Pape Poulsens beslutning om at trække tæppet væk under Eva Kjer Hansen (V) for 'pinlig'.

Tirsdag aften valgte den Konservative Folketingsgruppe med partiformand Søren Pape Poulsen i spidsen at trække tæppet væk under miljø- og fødevareminister, Eva Kjer Hansen (V). Og det har fået den Konservative borgmester i Vesthimmerlands Kommune op i det røde felt.

»Jeg har aldrig nogensinde oplevet noget så pinligt, som det jeg har oplevet i aften,« siger Knud Kristensen (K) borgmester i Vesthimmerlands Kommune til Landbrugsenavisen.

Borgmesterens udfald kommer efter, at Søren Pape Poulsen til et pressemøde tirsdag aften, sammen med partiets landbrugsordfører, Rasmus Jarlov, og partiets miljøordfører, Mette Abildgaard, valgte at erklære, at man ikke længere havde tillid til Eva Kjer Hansen.

Pape Eva Kjer

Dermed ser det ud til, at Eva Kjer Hansens tid i miljø- og fødevareministeriet er ovre. Og det er Knud Kristensen langt fra tilfreds med.

»Man kan ikke gå ind og ville begge dele: Både støtte en landbrugspakke og ville af med ministeren. Jeg er fuldstændig rystet,« uddyber borgmesteren til mediet.

Til pressemødet forklarede Søren Pape Poulsen, hvorfor De Konservative ikke længere havde tillid til Eva Kjer Hansen:

Søs

»Vi kan ikke have tillid til en minister, der ikke giver et retvisende billede til konsekvenserne af landbrugspakken. For det først står vi bag landbrugspakken. Landbruget skal ikke betale for, at ministeren ikke kan give et retvisende billede. Det er ikke landbruget eller vores natur, der skal betale prisen, for det misvisende billede,« lød det fra den Konservative formand.

'Ufatteligt at være så arrogant'
De Konservative i form af landbrugsordfører Rasmus Jarlov var tidligere på tirsdagen ude med en hård kritik af Eva Kjer Hansen.

Sydafrika

Det var efter et samråd om den landbrugspakke, som Eva Kjer Hansen på det seneste er blevet kraftigt kritiseret for. Her sagde Rasmus Jarlov:

»Ministeren har ikke gjort det nemmere for sig selv.«

Eva Kjer og Løkke

Under samrådet viste Mette Abildgaard tydelig frustration over Eva Kjer Hansen, som De Konservatives miljøordfører mente snakkede udenom.

»Ufatteligt at være så arrogant, når syv førende forskere undsiger ens regnemetode,« skrev De Konservatives miljøordfører, Mette Abildgaard på Twitter.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.