Nye oplysninger viser, at betjente fra Københavns Politi, der står for politiindsatsen i Københavns Lufthavn, lader potentielle illegale indvandrere indrejse i Danmark uden nogen kontrol.

Det sker efter ordre fra politi-toppen og bliver kaldt ’godnat’ og ’mærkeligt’ på Christiansborg.

I en taktisk befaling, der er at betragte som en form for tjenestelig ordre, som Københavns Politi selv erkender eksistensen af, og som BT har set, hedder det bl.a., at ’hensigten er, at der skal foretages en daglig kriminalitetskontrol på en udvalgt Schengen-ankomst på en sådan måde, at når kontrollen afslører en overtrædelse, ophører den videre kontrol af de øvrige passagerer(...)’.

Med andre ord: Når den første illegale person opdages, får alle andre passagerer lov til at passere forbi betjentene uden nogen form for kontrol.

Den taktiske befaling er skrevet af den øverste ledelse hos Københavns Politi i Københavns Lufthavn og gjaldt fra begyndelsen af 2013.

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, er chokeret over ordren fra ledelsen i Københavns Politi, og han mener, at det med ’al tydelighed’ viser, at Københavns Politi ønsker så få sager som muligt om illegal indvandring.

- Det er helt godnat, og det viser, som også flere betjente har sagt, at systemet ikke er gearet til at håndtere sagerne. Det her viser, at kontrollerne er ligegyldige, hvis man alligevel maksimalt vil skrive et par sager og lade resten gå, siger Peter Skaarup

Venstres Karsten Lauritzen er også foruroliget over ordren:

- Det virker meget mærkeligt, og det lader næsten til, at Morten Bødskov har bedt dem om at signalere, at der foregår en grundig kontrol, selvom det reelt ikke sker.

BT har den seneste tid beskrevet, hvordan Københavns Lufthavn er en åben port for illegale indvandrere. Flere betjente har fortalt, at Københavns Politi gennem længere tid bevidst har undladt at kontrollere flyankomster i Københavns Lufthavn fra netop dé lufthavne, hvorfra det gennem længere tid er strømmet ind med illegale indvandrere.

Den mangelfulde kontrol sker, selvom det hver dag - ifølge flere betjente - strømmer ind med illegale indvandrere fra Schengen-lande som f.eks. Italien. Danmark var det land i Europa med den største procentvise stigning i antallet af asylansøgere i 2012. 62 procent flere - eller næsten 6.200 personer i alt – søgte asyl i Danmark sidste år.

Justitsminister Morten Bødskov (S) har ellers gentagne gange forsvaret Københavns Politi og rost dem for et rekordstort antal kontroller af fly fra Schengen-lande i år.

Derudover har BT afsløret, at op mod 100 asylansøgere fra ikke Schengen-lande er forsvundet i år. Politiet har ikke taget fingeraftryk og billeder af asylansøgerne, og derfor ved reelt ingen, hvem og hvor de er. Det fik flere af folketingets retsordførere til at frygte, at flere asylansøgere var kriminelle eller i værste fald potentielle terrorister.

Ingen i Københavns Politi havde i går tid til at blive interviewet om sagen, men Danmarks største politikreds meddelte følgende:

- Det er korrekt, at der i en taktisk befaling står, at når vi afslører en sag med en passagerer på et fly fra et Schengen-land, skal sagen skrives, og resten af passagererne udsættes så ikke kontrol. Men det betyder ikke, at betjentene ikke må kontrollere flere passagerer, hvis de har tid. Derudover kan nogle kontrollerne være stikprøvekontroller, hvor vi, ligesom så meget andet politiarbejde, tager udvalgte passagerer ud til kontrol, lyder det fra Københavns Politi, der også fortæller, at befalingen stadig gælder.

Justitsminister Morten Bødskov (S) har ikke ønsket at kommentere denne historie.